Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Οι αντι - παρα - θέσεις... καλά κρατούν... και ο Νόμος είναι Σαφής !




Επειδή βλέπω διάφορα σχόλια που μιλούν για πρόσβαση αναπήρων, άτομα με ειδικές ανάγκες και υπερήλικα άτομα… 

Επί πλέον μιλούν για την ανάγκη διέλευσης Ασθενοφόρων και Απορριμματοφόρων !

Θεωρώ λοιπόν  ότι το επιχείρημα αυτό είναι άστοχο και άκρως  επικίνδυνο - να χαρακτηριστεί ¨υπέρ άνω του νόμου¨ και να επικρατήσει ως μια ορθή λογική για να παρανομούμε συλλήβδην !  

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο καθένας και  μιλά για την προσωπική του ανάγκη η συμφέροντα  καλυπτόμενος  πίσω από μια φθηνή  και  λαϊκίστικη νοοτροπία   βάζοντας μπροστά το δήθεν ενδιαφέρον του για τις ευπαθείς ομάδες με κινητικά προβλήματα !

Αυτό όχι μόνο έξυπνο δεν είναι αλλά αντιθέτως δηλώνει ξεκάθαρα τις ύπουλες και πλάγιες μεθόδους που προσπαθούν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους !

Επιπλέον δείχνουν ασέβεια απέναντι στον Νόμο και την υπόλοιπη κοινωνία προσπαθούν να καλύψουν την ανομία τους δηλώνοντας υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων !   

Όχι μόνο ανθρώπινη ευαισθησία δεν δηλώνει αλλά ούτε πολιτισμό, ούτε στοιχειώδη παιδεία !
Μάλλον μίζερο και ανεύθυνο θα το χαρακτήριζα και δεν αντιπροσωπεύει καθόλου την κοινωνική ομάδα που προσπαθείτε αστόχως να δείξετε με το δήθεν ενδιαφέρον σας (όσοι το χρησιμοποιείτε) γιατί αυτοί οι άνθρωποιέχουν αξιοπρέπεια και σεβασμό πολύ μεγαλύτερο από τον καθένα μας  στους Νόμους του Κράτους !

Και για να μην φανεί ότι κακό - χαρακτηρίζω αυτούς που σκέφτονται έτσι… θα τους συμβούλευα να σκέφτονται πριν διατυπώσουν την γνώμη τους είτε γιατί είναι επηρεασμένοι από άλλους και πολλές φορές χωρίς προσωπικά οφέλη, είτε απλά υποστηρικτικά εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων που θέλουν απλά να παρανομήσουν αδιαφορώντας για τις όποιες βλαβερές συνέπειες προκαλέσουν στο περιβάλλον και στον άνθρωπο αλλά και σε κάθε περίπτωση να δηλώσουν ότι είναι ¨υπέρ άνω του Νόμου¨   
Άρα για ποια ευαισθησία μιλάτε ; ; ;

Το χρησιμοποιείτε δήθεν για την ισοτιμία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναντι των υπολοίπων ανθρώπων και φυσικά δεν θα διαφωνούσε κανείς μαζί σας… αν επρόκειτο να γίνει  Νόμιμα !
Μα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ούτε σεβασμός απέναντι στην ανθρώπινη κοινωνία, ούτε προς το προστατευμένο περιβάλλον (που είναι ενταγμένα στο πανευρωπαϊκό δίκτυο  προστασίας Natura), ούτε στον Νόμο !  Αυτό δεν σας λέει τίποτα ; ; ;
Θέλετε να γίνει παράνομα δηλαδή ; ; ; Να μην κρατήσει τον χαρακτήρα που έχει ; ; ;

Σ’ αυτές τις ομάδες των ατόμων που αναφέρεστε με όλο το ενδιαφέρον σας θα πρέπει να ξέρετε ότι έχουν βιώσει και βιώνουν για τα καλά κάθε δική μας παρανομία καθημερινά, άρα ποτέ δεν θα ήθελαν να παρανομήσετε για το καλό τους !

Έχετε να κάνετε πολλά νόμιμα για να καλυτερέψετε την καθημερινότητα τους  ! 
     
Θλίβομαι ιδιαιτέρως όταν αυτό το σκεπτικό βγαίνει από τα χείλη μεγάλων  ανθρώπων που οι πατεράδες και οι παππούδες μας, μας καταδίκασαν σήμερα να ζούμε στις αμαρτωλές αυθαιρεσίες τους (Πολεοδομικές η Περιβαλλοντικές) χάνοντας πολλές ομορφιές του τόπου μας είτε προήρχοντο από την καταστροφή της φύσης, είτε την πολιτιστική καιπολιτισμική ιστορία του κάθε τόπου, πιστεύοντας τότε λανθασμένα στην άναρχη πολεοδομική, ρυμοτομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του τόπου.
Μόνο που τότε ίσως δεν γινόταν από γνώση αλλά από άγνοια !

Πόσα ανθρώπινα αριστουργήματα δεν κατεδαφίστηκαν δίνοντας την θέση τους σε εκτρώματα που  κατασκευάστηκαν στις δεκαετίες του 1960, 1970 και αρχές του 1980 και πόσες φυσικές παραλίες δεν μπαζώθηκαν με μπετόν για την εξυπηρέτηση των ανθρωπίνων αναγκών… όπως λέτε ! Σας ρωτώ λοιπόν συμφωνείτε ; ; ;

Η εδαφική μορφολογία του Ελλαδικού χώρου είναι δύσκολη καιδύσβατη είτε ορεινή είτε νησιωτική.
Πολλές βουνοπλαγιές όπως και παραλίες  δεν είναι ούτε καν προσβάσιμες ! Για μεν τις βουνοπλαγιές γίνονται από ορισμένους αναρριχητές με κατάλληλο εξοπλισμό και για δε τις παραλίες  μόνο με σκάφος ! Τι προτείνετε να κάνουμε ; ; ;

Φυσικά κάποιες άλλες παραλίες είναι προσβάσιμες αλλά πρέπει να κατέβουμε γκρεμνό η να περπατήσουμε αρκετά για πάμε εκεί !  Τι προτείνετε να κάνουμε ; ; ;

Υπάρχουν και αρτιμελείς άνθρωποι που ανεβοκατεβαίνουν κατσάβραχα για να φτάσουν σε μια παραλία κι άλλοι  το ίδιο αρτιμελείς αλλά δεν μπορούν !  Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι την ίδια μυϊκή δύναμη η ευλυγισία !  
Τι προτείνετε να κάνουμε ; ; ;  Αερογέφυρες  ; 
Ούτε ασθενοφόρα και οχήματα μπορούν να φτάσουν εκεί !

Οι υπερήλικοι συγγενείς μας αλλά κι εμείς πολλές φορές δεν μπορούμε να πάμε, γιατί μετά δεν θα μας φταίει μόνο ο δρόμος, αλλά κι ο ήλιος, η έλλειψη νερού,  οι ξαπλώστρες κλ..
Τι προτείνετε να κάνουμε ; ; ;

Να επανέλθουμε όμως και πάλι  στα άτομα με κινητικά προβλήματα που τόσο πολύ κάποιοι κόπτονται τελευταία δείχνοντας όλη την ανθρώπινη ευαισθησία τους στην έλλειψη πρόσβασης αυτών των ανθρώπων στην  συγκεκριμένη παραλία του Ρούκουνα !

Αν και πραγματικά πιστεύω ότι δεν το λένε κακοπροαίρετα, θα το έλεγαν και για μια οποιαδήποτε άλλη παραλία, αν τους ζητούσαν την γνώμη τους !
Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό το λένε όμως αυτό ; ; ;
Τόσο απερίσκεπτα κι αδιάφορα θα έλεγα !

Ας πούμε λοιπόν ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα λοιπόν φτάνουν στην παραλία,  θα παρκάρουν στην αμμουδιά ;  κι αν φτάσουν στην αμμουδιά;  πως θα χαρούν την θάλασσα  ; ; ; 
Γνωρίζετε στην Ελλάδα κάποια οργανωμένη παραλία που υπάρχουν ειδικές μπάρες που να ξεκινούν από την αμμουδιά και να καταλήγουν στην θάλασσα ; ; ;

Όχι φυσικά !  Αυτό όμως θέλετε να γίνει μόνο στην παραλία του Ρούκουνα !

Μα η Μοναδικότητα της περιοχής Υπάρχει !  γιατί θέλετε την καταστρέψετε ; ; ;

Θα σας έλεγα να προσέξετε γιατί επικαλείστε μια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων που η χώρα μας είναι ιδιαίτερα αφιλόξενη στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων  !

Και όσοι διαβάζουν αυτόν τον λόγο ως σοβαρό επιχείρημα μάλλον γελάνεανεξαρτήτως της κατάστασης της υγείας τους και των σωματικών δυνάμεων τους…

Μην ξεχνάτε ότι ο σωματικά ανάπηρος δεν έχει πνευματική αναπηρία, καταλαβαίνει μια χαρά…  και που μπορεί να πάει, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος !

Μιλάτε λοιπόν για την πρόσβαση τους στην συγκεκριμένη παραλία, ενώ δεν υπάρχουν άλλες παραλίες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν άτομα με κινητικά προβλήματα στο νησί σας ; ; ;

Από την άλλη πλευρά, προφανώς θα μιλάτε για ένα νησί που έχουν προβλεφθεί όλες οι κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσει άτομα με κινητικά προβλήματα στην καθημερινότητα τους και που μπορούν να επισκεφτούν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα του πανέμορφου νησιού, επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, ξενοδοχεία, καφετέριες κλ.. που έχουν ειδικές ράμπες, τουαλέτες ανάλογες κλ.., καθώς πεζοδρόμια, πλατείες και μέσα μεταφοράς  προσβάσιμα σε αναπηρικά  καρότσια !
Ένα νησί πρότυπο !  Φυσικά και είναι αδύνατον να συμβαίνει αυτό !

Η επίσκεψη στην παραλία του Ρούκουνα θα ενοχλούσε ένα τέτοιο άτομο ; Σίγουρα όχι !

Όχι μόνο για το νησί της Ανάφης, αλλά  για ολόκληρη την Ελλάδα με πρώτη και καλύτερη την Αθήνα !  Είπαμε είμαστε αφιλόξενη χώρα στις υποδομές μας για άτομα με κινητικά προβλήματα, όχι όμως χωρίς ευαισθησία και το λέω σοβαρά !

Ποιος, Έλληνας η Αλλοδαπός τουρίστας όταν φτάσει σ’ έναν άγνωστο τόπο δεν ρωτά τρία βασικά πράγματα. Που θα φάει … Ποια αξιοθέατα… θα δει, Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες με λιγότερη κίνηση – Απόμερες ;

Αυτό θέλετε να καταστρέψετε ; ; ;

Όποιος επισκέπτης πηγαίνει στην συγκεκριμένη παραλία ξέρει γιατί πηγαίνει…, τι θα συναντήσει… και τους κινδύνους που έχει !

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τέτοιου είδους ερημικές  παραλίες κι εσείς έχετε την τύχη λόγο του Ρούκουνα να είναι Διάσημη Παγκοσμίως !

Επιπλέον ο αλλοδαπός επισκέπτης σέβεται πολύ περισσότερο το ότι η περιοχή είναι προστατευμένη δλδ ενταγμένη στο πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας  Natura !

Τώρα λοιπόν αυτό που επί σειρά ετών χτίζατε… πάτε να το γκρεμίσετε ; ; ; 

Τέτοιου είδους Φθηνές, Απαίδευτες και Λαϊκίστικες  δικαιολογίες που διαθέτουν ένα ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον για τις  ευπαθείς ομάδες με κινητικά προβλήματα η για την ευαισθησία προς την Τρίτη ηλικία χαρακτηρίζονταιΜΌΝΟ ΑΠΌ ΈΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΊΑΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΎ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ !

Το ίδιο παιδαριώδεις είναι και κάθε είδους προφάσεις για την διέλευση απορριμματοφόρων οχημάτων η ασθενοφόρου κλ.. σε μία περιοχή που επιτάσσεται η προστασία της από τον άνθρωπο !  Και εννοείται ότι  για την αποκομιδή των απορριμμάτων υπάρχει λύση, χωρίς την επέμβαση και την καταστροφή του περιβάλλοντος  !

Αναφέρθηκα ποιο πάνω στην Μοναδικότητα αυτού του νησιού και την ιδιαιτερότητα  της περιοχής γιατί ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ του νησιού, η προφύλαξη της λιγοστής  βλάστησης και οι ερημικές της  παραλίες που όσο λιγότερο ανθρώπινο χέρι μπαίνει τόσο ζωντανές παραμένουν όχι μόνο στο ζωικό, φυτικό αλλά  και στο υποθαλάσσιο βασίλειο !
Άλλωστε αυτή την σημασία έχει η ένταξη της περιοχής στο πανευρωπαϊκό δίκτυο  προστασίας Natura  !

Η Ανάφη δεν έγινε τουριστικός προορισμός με χαρακτηριστικά Μυκόνου η Σαντορίνης, αλλά αγαπήθηκε για την ιστορία τηςτην απλότητα και την αυθεντικότητα των κατοίκων της και για την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος που διαφυλάχτηκε μέχρι σήμερα αποτελώντας τον σημερινό πλούτο της και την λύση της ανάπτυξης του νησιού  !

Καλό είναι λοιπόν να εξετάζουμε κατά πόσο Νόμιμο είναι αυτό που θέλουμε να γίνει κι αν κάποιοι θέλουν να εκφράσουν την άποψη τους  ας υπερασπίζονται  το ¨ανθρώπινο περί δικαίου αίσθημα¨ και τον ¨Νόμο¨που δεν εξαιρεί κανέναν… !  

Αυτό  που αφορά και είναι καθήκον να υπερασπίζεται κάθε πολίτης, είτε συμφωνεί είτε όχι με το έργο, είναι η προφύλαξη κάθε είδους κακοποίηση του περιβάλλοντος και της νομιμότητας του όποιου έργου και ενεργειώναπ' όπου κι αν προέρχονται… αυτές !

Κανενός και τίποτα δεν είναι τσιφλίκι του η περιουσία του !

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται υποβολή σχετικήςΠεριβαλλοντικής και Τεχνικής μελέτης (Διάνοιξη η Διαμόρφωση δρόμου, κατασκευή και προδιαγραφές του δρόμου και της σημασίας του, διπλής η μονής κατεύθυνσης  κλ..),  αίτηση στην Αρχαιολογική υπηρεσία που υποβάλλονται στην Αρμόδια Περιφέρεια από τον ενδιαφερόμενο είτε αυτός είναι ιδιώτης, είτε Δημοτική αρχή  και εκδίδεται σχετική άδεια ανάλογη με αυτή που ζητείται η και απορρίπτεται !

Ο Νόμος δεν εξαιρεί Δημόσιους φορείς, Οργανισμούς, Δημοτικές αρχές, Ευεργέτες και δεν κάνει διακρίσεις σε Διάσημους κλ.. ¨Γνωστούς - Αγνώστους¨ ! 

Κανείς δεν είναι υπέρ άνω του Νόμου !


Σελίδα 1η
Σελίδα 2η



Σελίδα 3η 


Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος 

Δημοφιλή Άρθρα