Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Θανάσης Ντερέκας - Εάν δεν Τον είχαμε..



Είναι μεγάλη αλήθεια, ότι πολλά πράγματα θα έπρεπε να μας προβληματίσουν στο Δήμο μας – Μοσχάτου Ταύρου – όπως και στον Τομέα την Καθαριότητας..
Κι εάν δεν Τον είχαμε.. θα έπρεπε να ψάξουμε να Τον βρούμε !!!

Παρακολουθώ προσεκτικά και με κάθε σοβαρότητα – όλες τις αναρτήσεις και δράσεις –ένθεν κακείθεν και βλέπω κάποιους ένθερμους υποστηρικτές «του γενικώς και αορίστως» να σπεύδουν,  να βγάλουν συμπεράσματα μέσα σε ένα μήνα για την απόδοση πεπραγμένων στην καθαριότητα !
Λογικό ? Σαφώς και Όχι !!!
Θεμιτό ? Καθόλου, θα έλεγα.. !!!

Και γιατί, άραγε, να συμβαίνει – όλο αυτό το πανηγύρι.. και η Σπέκουλα ?

Μήπως γιατί, όποιος είναι δημοφιλής, έχει συμπαγής κοινωνικές φιλίες και είναι ιδιαίτερα αρεστός – έχει και άλλους τόσους εχθρούς, που είδη έχουν στοιχηματίσει στην αποτυχία Του – Τους ?

Είναι, λοιπόν εύλογο και προφανές, ότι
κάποια μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα – που κοινοποιήθηκαν για να δείξουν την προσπάθεια και το έργο που γίνεται καθημερινά στον Τομέα της Καθαριότητας από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Αναπληρωτή Δημάρχου, Θανάση Ντερέκα και τον Εντεταλμένο, Πέτρο Καραφωτιά, ενόχλησαν πολλούς, εντός – εκτός και κυρίως την Αντιπολίτευση, κάνοντάς την να χάσει μέχρι και τον ύπνο της – αν δούμε ότι το φωτογραφικό υλικό που έχουν στα χέρια τους είναι μεταμεσονύκτιο και του Σαββατοκύριακου !

Λίγη αυτοσυγκράτηση – θα σας συνιστούσα, με φιλική διάθεση, ότι δεν βλάπτει !!!
Και το λέω, σε όλους σας.. για έναν και μοναδικό λόγο !
Ο Αντιπολιτευτικός λόγος, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν βλάπτει, αλλά θα πρέπει να έχει μια βαρύτητα και για την έχει.. θα πρέπει να είναι και σοβαρός !!!
Για να είναι σοβαρός – θα πρέπει να έχει επιχειρήματα – και στην συγκεκριμένη περίπτωση – για να τεκμαίρονται τα επιχειρήματά σας, θα πρέπει να δώσετε εύλογο χρόνο !!!

Σας ενόχλησε, η δημοσιοποίηση κι επικοινωνία με την τοπική κοινωνία ?
Προφανώς,  γιατί πλέον δεν κινείται  στην γνωστή μέθοδο του ¨ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ¨ αλλά στο ¨ ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ¨ η μήπως θέλετε να λέτε, ότι όλα γίνονται κάτω από την δική σας πίεση ?
Αυτή την μέθοδο την είδαμε προεκλογικά.. με τα γνωστά και νωπά αποτελέσματα..  
Σήμερα βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα – ενώ εσείς φαίνεται ακόμη να έχετε μείνει πίσω, ή ημερολογιακά ή με πολιτικές μεθόδους..

Η επιλογή του Δημάρχου, Ανδρέα Ευθυμίου – δεν ήταν τυχαία – να εμπιστευθεί  τον Θανάση Ντερέκα στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Αναπληρωτού Δημάρχου !!!

Η ευθύτητα του και ο καθαρός λόγος έχει αποδειχθεί από την μέχρι σήμερα πολιτική του διαδρομή και όλοι γνωρίζουμε την προσφορά του στα δρώμενα του Δήμου !!!
Είναι μια πολιτική φυσιογνωμία – θα έλεγα με ιδιαίτερη ευφυΐα και το εννοώ γιατί πολύ απλά δεν διαθέτει κόμπλεξ  εξουσίας – είναι το ίδιο προνόμιο που διαθέτει ο Ανδρέας Ευθυμίου – άνθρωποι της διπλανής πόρτας !!!

Διαθέτει Γνώση και αναμφισβήτητη Ικανότητα  - έχοντας Όραμα – που τον καθιστούν αποτελεσματικό  στο έργο που του ανατίθεται !!!

Ο Θανάσης Ντερέκας, έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, ότι έχει ασχοληθεί με τα κοινά – έχει αναλάβει θέσεις και ρόλους ευθύνης – χωρίς προσωπικό οικονομικό όφελος – δηλώνοντας την αγάπη του και την προσφορά του – στην τοπική κοινωνία !!!
Μέχρι και σήμερα η προσφορά του – από θέση ευθύνης – δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος – έχοντας βάλει στόχο να αφήσει έργο στην Πόλη του !!!
Δεν πιστεύει στην λαϊκή «Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού»
Είναι ρήση που θεωρεί, ότι την λένε οι μέτριοι ή καλύτερα αυτοί που δεν έχουν Όραμα για το καλύτερο.. – πιστεύοντας, ότι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, θα πρέπει πάντα να βλέπουν το καλύτερο και αυτό να υλοποιούν !!!

Είναι παρόν και δεν φοβάται – να έρθει αντιμέτωπος με κάθε είδους πρόβλημα – έχοντας ως γνώμονα το καλύτερο της τοπικής κοινωνίας !!!

Εάν τον γνωρίζετε, ως ένα κοσμοπολίτη – που κόβει βόλτες στην πλατεία Κολωνακίου και τους πέριξ δρόμους.. μάλλον θα διαψευστείτε..
Εάν τον γνωρίσετε καλά – ίσως διαπιστώσετε, ότι είναι και του Σαλονιού και του λιμανιού – αλλά αγαπητοί μου αναγνώστες – η παιδεία και ο ακομπλεξάριστος χαρακτήρας που διαθέτει, συνθέτουν την προσωπικότητα  του !!!

Για να λέμε όμως την αλήθεια, βρίσκω έναν σοβαρό και ιδιαίτερα προσωπικό λόγο του Θανάση Ντερέκα – που προσπαθεί να αναμετρηθεί με τον εαυτό του – και διόλου με τους άλλους  - είναι η «Υστεροφημία» του !!!  
Κι εδώ αξίζει να σας αναφέρω μια ρήση του – Σωκράτη !!!
Σοφία είναι, να νικήσουμε τον εαυτό μας, ενώ
Άγνοια είναι να νικηθούμε από αυτόν.

Θα έλεγα λοιπόν,
ότι είμαστε τυχεροί – ως πολίτες αυτού του Δήμου – που διαθέτουμε τέτοια άτομα στον Δήμο μας και φυσικά θα πρέπει να παρακολουθούμε το έργο τους και να το αξιολογούμε αναλόγως με τα πεπραγμένα τους..

Μην βγάζουμε, όμως τα φτυάρια, πριν την εκκίνηση ?
Και εάν θέλουμε – να ακολουθήσουμε παρά πόδας – ας τον ακολουθήσουμε μια ημέρα – μια εβδομάδα – έναν μήνα, ή κάποιος από την αντιπολίτευση – 

Ας μου επιτραπεί, να πω, ότι η  επιλογή αυτή, του Ανδρέα Ευθυμίου, καθώς και του Εντεταλμένου Συμβούλου, Πέτρου Καραφωτιά – που κι εκείνος δουλεύει για τον ίδιο σκοπό –  για μια πόλη καθαρή – καθαρότερη από ποτέ – θα αποδειχθεί η ορθότερη !!!

Όσο για τους διαφωνούντες  ¨ ένθεν κακείθεν¨ – μην ξεχνάνε, ότι όταν έρθει η ώρα – μπορεί να ευγνωμονείτε για το έργο που θα σας αφήσει-ουν παρακαταθήκη –  όταν και εφόσον..  

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος


Δημοφιλή Άρθρα