Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Θεοδωρικάκος & Ευθυμίου μετέτρεψαν την θλίψη σε προσδοκία και ελπίδα !


Η 23η Ιουλίου του 2020,
ήταν μια οδυνηρή ημέρα που ξημέρωνε για τον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου και τα Δημοτικά Σφαγεία της Κοινότητας Ταύρου, που έχουν την δική τους ξεχωριστεί ιστορική σημασία, άρρηκτα δεμένη με τους συμπολίτες μας που μένουν στην περιοχή.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, το επιφορτισμένο συναισθηματικά  και γεμάτο αναμνήσεις του παρελθόντος έγινε η απογευματινή έκτακτη συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου, της αποφράδας ημέρας για τον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.


Η πολιτική εμπεριέχει δύο βασικά συστατικά !
Το πρώτο είναι το συναίσθημα, και είναι ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνίας και των ανθρώπων που πολιτεύονται – των πολιτικών !
Τα συνθήματα, οι προεκλογικές υποσχέσεις, η ρουσφετολογία κλ.. είναι όλα βασισμένα στα συναισθήματα της μάζας και στην εξασφάλιση που προσδοκά η κοινωνία από τους πολιτικούς, εκείνους δηλαδή που εφαρμόζουν την πολιτική.  
Το δεύτερο είναι ο ρεαλισμός, και είναι ο τρόπος που εφαρμόζει ο κάθε πολιτικός για να επιτύχει τον σκοπό του, τις προσδοκίες που έχει η κοινωνίας ή δημιούργησε ο ίδιος ή εάν θέλετε ενεθάρρυνε και καλλιέργησε προς την κοινωνία!

Όταν βρεθεί  στην θέση της εκτελεστικής εξουσίας, όποιας βαθμίδας..,
κρίνεται για την αξιοπιστία του, την συνέπεια των λόγων του, απέναντι στην υλοποίηση των προσδοκιών της κοινωνίας !

Τα συναισθήματα γεννούν τις προσδοκίες, οι προσδοκίες ζητούν πραγματοποίηση και οι κοινωνίες αναζητούν ηγέτες για να τα πραγματοποιήσουν !

Αυτό ζήσαμε κι εμείς εχθές,
όσοι παρακολουθήσαμε από κοντά το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

Φυσικά σε ένα θρήνο, δεν λείπουν οι υπερβολές.. και τα παρατράγουδα..
Είπαμε λειτουργεί το συναίσθημα..

Θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων που καλεί η στιγμή και την Μεγαλοπρέπεια που επέδειξαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και
ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θα σταθώ στο χειροκρότημα,  δις παρακαλώ,
όταν εξέφρασε την απόφαση του για την πλήρη κάλυψη των εξόδων  που υπέστη ο Ιστορικός χώρος του Ταύρου, των Δημοτικών Σφαγείων από την καταστροφική πυρκαγιά, συμπεριλαμβάνοντας την αποκατάσταση των κτιρίων που υπέστησαν ζημία, αλλά και όλο τον εξοπλισμό που υπήρχε, ώστε να ξανά λειτουργήσει, σαν να μην ήρθε ποτέ αυτή η αποφράδα ημέρα !!!

Πολίτες του Μοσχάτου Ταύρου, που παρευρίσκοντο, παρόντες και παρούσες, εκείνη την ώρα, αλλά και παρασύροντας, επιτρέψτε μου να πω, τους Δημοτικούς Συμβούλους, ξέσπασαν σε αυθόρμητο χειροκρότημα  !



Αφού άκουσε όλους τους Επικεφαλής των παρατάξεων,
όπως ήταν προγραμματισμένο, έφυγε συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και τον Γ.Γ. Μανώλη Αντωνάκο για να επισκεφτεί τον κατεστραμμένο χώρο των Δημοτικών Σφαγείων του Ταύρου.   

Τι άλλο καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος πολίτης αυτού του Δήμου ?
Ένας Δήμαρχος που μέσα σε 12 ώρες περίπου, από την ώρα που ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά, την  4η πρωινή, είχε δώσει και ανακοίνωνε την λύση την 5η απογευματινή της ίδιας ημέρας !!!

Τι άλλο καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος πολίτης αυτής της χώρας ?
Την ακαριαία αντίδραση του Δημάρχου, Ανδρέα Ευθυμίου, να καλέσει τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, όπου εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση, δίνοντας λύση για την πλήρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία του πολιτιστικού πολυχώρου που στεγάζεται στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου !!!

Επιπλέον ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι
όλο το διάστημα του Lockdown, βρισκόταν σε συχνή επαφή με τον Ανδρέα Ευθυμίου και τον Γ.Γ., Μανώλη Αντωνάκο και δεν προσέφερε λίγα στον Δήμο, όπως φυσικά και στους υπόλοιπους Δήμους !

Ποιος είναι όμως αλήθεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος & Ποια η σχέση του με την Αυτοδιοίκηση ?

Απόφοιτος  Λυκείου της Ιωανιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά.
Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο “Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία”
Ειδικός Ακαδημαϊκός Διδάκτωρ το έτος 2013-2014 έως και έτος 2018-2019 στο Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαθήματα σχετικά με τις Κρατικές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κοινωνική πολιτική, την εκλογική συμπεριφορά & ανάλυση, τα πολιτικά κόμματα & δημοσκοπήσεις.
Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει μια σειρά κοινωνικά και πολιτικά θέματα.
Διετέλεσε Αντινομάρχης Πειραιά από το 1994 έως το 1996.
Από το 2015, Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έως τις εκλογές 2019.

Ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι, υπήρξε κάτοικος πολλών ετών της Νικαίας Αττικής και γνώστης της ιστορίας πολλών λαϊκών συνοικιών της Αττικής, όπως και του Ταύρου !      

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος και ενδιαφέρεται για τις Τοπικές Κοινωνίες και την ευημερία τους, λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα χαρακτηριστικά του τόπου και της ιστορίας του.
Η πηγή της πληροφόρησης αυτής προέρχεται από  φοιτητές του, που έχω λάβει από καιρό τώρα, και όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ότι δεν είναι εύκολοι κριτές  των δασκάλων τους !
    
Προσωπικά, όχι μόνο έχω πειστεί, για την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών,  
αλλά αναζητώ πάντα τέτοιου μεγάλου βεληνεκούς πολιτικούς, να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις και τα χρήματα της Ελληνικής Κοινωνίας, να επιστρέφουν στον κάθε Πολίτη, με σεβασμό στην ιστορία του, τα ήθη και έθιμα του, αναγνωρίζοντας τους κόπους του και τους αγώνες του !!!

Αγαπητέ Φίλε, ας μου επιτραπεί η προσφώνηση, Τάκη Θεοδωρικάκο,
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, τόσο προσωπικά, όσο και για την συντριπτική πλειοψηφία της Τοπικής Κοινωνίας του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου για την γενναία κίνηση που κάνατε, με την ιδιότητα του Υπουργού Εσωτερικών και αντιπροσώπου της Ελληνικής Πολιτείας, αναγνωρίζοντας την ιστορική σημασία του χώρου των Δημοτικών Σφαγείων του Ταύρου και τον ρόλο που έχει για την Τοπική Κοινωνία του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου και ιδιαιτέρως για την Κοινότητα Ταύρου !!!

Κλείνοντας, θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ για το ενδιαφέρον του Βουλευτή της Ν.Δ. του Νότιου Τομέα Αθηνών, Βασίλη Σπανάκη !

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος        

Υ.Γ.
Για τα παρατράγουδα.. σύντομα στο επόμενο άρθρο


Δημοφιλή Άρθρα