Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ο Γιώργος Δαμηλάκος τοποθετείται & ερωτά τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου για την κατάργηση των Δημοτικών Κοινοτήτων !

Ο Γιώργος Δαμηλάκος, ως έμπειρος Αυτοδιοικητικός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τοποθετείται και ερωτά τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου 
για τον νέο εκλογικό νόμο που θα ισχύσει στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές και καταργεί τις Δημοτικές Κοινότητες !!!  



" Καταργούνται οι Δημοτικές Κοινότητες!!!!!

Με δεδομένη την σημερινή κατάσταση και την απαξίωση στην οποία έχουν περιέλθει τα Δημοτικά Συμβούλια, η εντελώς διακοσμητική θεσμική τους υπόσταση για την οποία έχουν παλέψει γενιές και γενιές αυτοδιοικητικών, καθιστούν το παραγόμενο έργο τους εντελώς ανούσιο και θνησιγενές με ευθύνη και των κατά τόπους Δημοτικών Αρχών.
Ένα νέο πλήγμα για την Αυτοδιοίκηση, έρχεται με τον ήδη ψηφισμένο Νόμο 4804/2021 από 2/6/2021 στην Βουλή (ΦΕΚ 5 Ιουνίου 2021 Αρ. φύλλου 90), ο οποίος στο Άρθρο 4 παράγραφος 4, καταργεί τα Συμβούλια Κοινοτήτων στους Δήμους της Αττικής, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις.
Η συγκεκριμένη διάταξη, κυρίως αφορά την Αττική, έχει συγκεκριμένες εξαιρέσεις και φυσικά οι εξαιρέσεις αυτές δεν αφορούν τον Δήμο μας.
Οι όποιες «αρμοδιότητες» είχαν τα Κοινοτικά Συμβούλια, μεταφέρονται στην Πανίσχυρη Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και οι όποιες «αρμοδιότητες» των Προέδρων, περνούν στον «Αυτοκράτορα» Δήμαρχο.
Η κατάργηση των Δημοτικών Κοινοτήτων, ξεκινούν με την νέα Δημοτική Θητεία.
Παρόλο που η σημερινή κατάσταση των Δημοτικών Κοινοτήτων ακροβατούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας λόγω ανυπαρξίας αρμοδιοτήτων, χάνεται μια φωνή στον Δήμο από ανθρώπους και ένα θεσμοθετημένο πολυμελές εκλεγμένο όργανο που έχει άποψη για τα τοπικά θέματα – προβλήματα και μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυση τους.
Καταργείται λοιπόν ένας ΘΕΣΜΟΣ και αυτό κατά την άποψη μου, είναι το ζητούμενο!!!
Αξιοπερίεργη είναι η θέση της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), η οποία με επιστολή της 24/5/2021 Αρ. Πρωτ. 500, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητά την κατάργηση των Δημοτικών Κοινοτήτων στην Αττική με εξαίρεση ορισμένων, ένα αίτημα που έγινε αποδεκτό την τελευταία στιγμή (Σημείωση: Ο Δήμος μας Μοσχάτο-Ταύρος, φυσικά δεν είναι στις εξαιρέσεις).

Ρωτάω λοιπόν ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος τον κ. Δήμαρχο ο οποίος είναι μέλος της ΠΕΔ Αττικής και του Διοικητικού της Συμβουλίου. Ποια είναι η θέση του;; Ποια ήταν η θέση του στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ στην οποία μας εκπροσωπεί;; "

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Γιώργος Δαμηλάκος

Δημοφιλή Άρθρα