Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η απάντηση δίνεται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μοσχάτου, Γιώργο Σφυρόερα προς τον Γιώργο Δαμηλάκο !

Άμεσα ήρθε και η απάντηση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μοσχάτου, Γιώργο Σφυρόερα προς τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Δαμηλάκο ! 


"
Να θυμίσω στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλου που έχει σήμερα την απορία για την θέση του Δημάρχου της πόλης μας όσο αφορά την κατάργηση των τοπικών Κοινοτήτων, τι ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου όπως θα δείτε και παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από το ψήφισμα για τις Κοινότητες.

Ας θυμηθεί όμως αυτούς που είπαν ΝΑΙ στην κατάργηση των Κοινοτήτων στη πόλη μας!!!

ΥΓ. Συνάδελφε θα μπορούσες τουλάχιστον να αναζητήσεις πριν γράψεις αν ο Δήμαρχος της πόλης μας είναι στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α ΑΤΤΙΚΗΣ , Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής - Διοικητικό Συμβούλιο 2019-2023

Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση των Κοινοτήτων οι οποίες όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν αλλά αντίθετα χρειάζεται να αναβαθμιστούν με ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Πρόεδρος της Κοινότητας να εκλέγεται ο πλειοψηφών Σύμβουλος του πλειοψηφούντος συνδυασμού στη κοινότητα. Σε διαφορετική περίπτωση όπου ντε φάκτο ο πρόεδρος ανήκει στην δημοτική αρχή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στη Κοινότητα, αλλοιώνεται η βούληση των ψηφοφόρων.
Οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι πρέπει να περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των δημοτικών συνδυασμών, καθώς οι Δημοτικοί Συνδυασμοί είναι αυτοί που αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για το σύνολο του Δήμου.
Να διατηρηθεί το ποσοστό 40% ανά φύλο επί του συνολικού αριθμού υποψηφίων κάθε συνδυασμού.

Το παρόν να σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔΑ, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να σταλεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης για λόγους δεοντολογίας και σεβασμού του ρόλου των Κοινοτικών Συμβουλίων να σταλούν μαζί με παρόν και τα ψηφίσματα των δύο Κοινοτικών Συμβουλίων μας.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Μελίστας "

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρο Κοινότητας Μοσχάτου, Γιώργος Σφυρόερας από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στον Γιώργο Δαμηλάκο ! 


Δημοφιλή Άρθρα