Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Όλα τα ‘χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε !



Ένα άρθρο που ήθελα να γράψω και με πρόλαβε θετικά με την δημόσια ανακοίνωση του ο συμπολίτης μας και φίλος Θανάσης Ντερέκας.
Έρχομαι να συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη που εκφράζει για την μετονομασία της Κεντρικής πλατείας του Μοσχάτου, της Μεταμόρφωσης, σε Ταξιάρχη Παπαντώνη.

Να προσθέσω δε ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι μερικά ψηφαλάκια που προσδοκάτε από αυτή την απαράδεκτη Μεταμόρφωση !

Είναι πραγματικά άξιον απορίας, ποιος είχε την φαεινή ιδέα αυτής της μετονομασίας ;
Μίας πλατείας ιστορικής σημασίας για την πόλη μας, που δεσπόζει από την ίδρυση της εκκλησίας και ιστορικά ήταν αυτή που έδωσε πνοή στην περιοχή του Μοσχάτου.
Είναι αυτή, που εξαιτίας της, σε δύσκολα χρόνια για τον τόπο μας,  συνέδεσε και δημιουργήθηκε ο σταθμός τρένου, του Μοσχάτου για τους προσκυνητές της.
Έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην δημιουργία των πρώτων σχολείων στον δήμο μας, με μεγάλο αγώνα και στερήσεις των προγόνων αυτού του τόπου,  μετεξελίχθηκε το σημερινό Μοσχάτο.

Παγκόσμια πρωτοτυπία, θα αποτελέσει η μετονομασία αυτής της πλατείας, όταν Παγκοσμίως οι πλατείες είναι συνώνυμες με την εκκλησία της πόλης τους.
Άλλες πλατείες χαρακτηρίζονται από Αγάλματα που φιλοξενούν και φέρουν το όνομα του Εθνικού ευεργέτου, της Τέχνης και των Γραμμάτων, των Εθνικών Ηρώων κλ..      

Είστε άξιοι της μοίρα σας και πολλοί λίγοι για να Διοικείτε τον Δήμο, όταν δεν σέβεστε την ιστορία του και παίρνετε αποφάσεις για προσωπικά συμφέροντα.

Αν μπορούσε να μιλήσει ο Αείμνηστος Ταξιάρχης, θα σας έκραζε !

Είμαι ένας κι εγώ από τους πολλούς συμπολίτες μου, που αναγνωρίζουν το έργο του Αειμνήστου Ταξιάρχη Παπαντώνη,  είτε τον ψήφιζαν, είτε όχι, καθώς επίσης και του Πρωτοπόρου Αειμνήστου Ανδρέα Παπαδημητρίου, πρώτου Δημάρχου της μεταπολίτευσης,  που συνεχιστής του έργου του, υπήρξε ο Ταξιάρχης Παπαντώνης.  

Αυτή δε η Πολιτική Πατρότητατου Ταξιάρχη Παπαντώνη, που διεκδικείται από πολλούς ,  ως πολιτικά παιδιά του, έχω την εντύπωση ότι έχει ξεφτιλιστεί στα μάτια πολλών και δεν νομίζω ότι αυτό θα ήθελε ;

Αν πραγματικά είστε πολιτικά παιδιά του,  όλοι εσείς και έχετε μαθητεύσει δίπλα του και πραγματικά έχετε κάποιες ικανότητες, τότε πρέπει να το αποδείξετε με έναν και μοναδικό τρόπο, που πιστεύω ότι θα το ήθελε κι ο ίδιος, ως Πατέρας και Δάσκαλος !
Να σταθείτε στα πόδια σας και να κάνετε έργο !
Έργο αντάξιό Του και όχι να επικαλείστε το όνομά του για να παίρνετε αξία μέσα από Αυτόν, χωρίς να την αξίζετε..
Μια πλατεία αντάξια της μνήμης του Ταξιάρχη Παπαντώνη, δεν είναι άλλη από την πλατεία που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο του Μοσχάτου. Που όλοι την αποκαλούν πλατεία Δημαρχείου, ας λέγεται Ηρώων Πολυτεχνείου. Μια πλατεία που όλοι θα την έλεγαν Ταξιάρχη Παπαντώνη ! 

Η τάξη του Ταξιάρχη Παπαντώνη και η Πολιτική του Οικογένεια, φαίνεται να είχε πολλούς μαθητές και γιους. Γλύπτες, Σπασίκλες, αλλά Ικανούς και Άξιους δεν βλέπω πολλούς για να συνεχίσουν το έργο του.

Δεν είμαι θρησκόληπτος, ούτε πηγαίνω στην εκκλησιά, όπως εσείς.

Την εκκλησία την επισκέπτομαι για να τελέσω τα θρησκευτικά μου καθήκοντα, όταν αισθανθώ την ανάγκη και χωρίς να περιφέρομαι στις πρώτες σειρές.. και να αναζητώ τυμπανοκρουσίες.
Δεν μου το επιβάλει η θέση μου, παρά μόνο τα θρησκευτικά μου καθήκοντα και η Πίστη μου !
Σε αντίθεση με εσάς, που δεν χάνετε περιφορά για περιφορά και αναζητάτε τις πρώτες θέσεις , για να φωτογραφήθειτε !

Και αναρωτιέμαι,  πως αύριο… θα στέκεστε στην ίδια θέση  
  
Όταν φτάσατε την Πίστη σας για την Χριστιανοσύνη και την Ιστορική πλατεία του τόπου μας να την θέτετε υποδεέστερη των όποιων θετικών πράξεων ενός θνητού Δημάρχου ;

Διευκρινίζω, ότι το θέμα δεν είναι μόνο θρησκευτικό, αλλά και ιστορικό για τον τόπο μας.

Λυπάμαι που ξεπουλάτε τόσο εύκολα την Ιστορία του τόπου μας και εμπλέκετε το όνομα ενός επιτυχημένου Δημάρχου, που δεν αξίζει στην πολυετή θητεία Του και το έργο που έχει αφήσει στην πόλη μας, καθώς δεν Τιμάτε την πολιτική σας θητεία δίπλα του, παρ’ ότι την επικαλείστε σε σημείο γελοιότητας..

Θεού φώτιση αυτό δεν το λες, αλλά ούτε Ταξιάρχη Παπαντώνη !


Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος 



Δημοφιλή Άρθρα