Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Τυχαίο δεν Νομίζω !


Τι λέει ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου και 
τι απαντά ο Αντώνης Μπούτσης.




Ανδρέας Ευθυμίου
Δήμαρχος
Μοσχάτου - Ταύρου


Ο Δήμαρχος έσπασε την σιωπή του δηλώνοντας την Ανησυχία του προς τους Δημότες του Μοσχάτου - Ταύρου, ενώ πρώτα την είχε εκδηλώσει σε συνάντηση  Αντιδημάρχων και Διευθυντών στο γραφείο του και συγκεκριμένα στο απέναντι γραφείο του Γ.Γ. έχοντας χάσει πλήρως την ψυχραιμία του.
Αυτό το αναφέρω γιατί βρέθηκα αυτήκοος μάρτυρας σε μια συνάντησή τους κάνοντας αυθορμήτως επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου,  δύο μέρες νωρίτερα από προγραμματισμένη εκπομπή μου για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου στο Ιντερνετικό ραδιόφωνο albedo14.com, επιμελώντας την εκπομπή με τίτλο «Θάρρος και Αλήθεια» διαπιστώνοντας από κοντά την όλη του ανησυχία και έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων.  
Συγκεκριμένα ήθελα να τον ρωτήσω αν θα παραβρισκόταν εκείνος η κάποιος άλλος από την δημοτική αρχή του Δήμου, ενώ είχε ενημερωθεί από εμένα προσωπικά προ μηνός, μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων sms και με ευχαριστούσε για την πρόσκληση και με διαβεβαίωνε για τηλεφωνική μας επικοινωνία, ωστόσο ο καιρός περνούσε αναβάλλοντας συνεχώς την εκπομπή, ενώ θα μπορούσε να έχει πει ΌΧΙ !
Αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός είναι που και πότε και σε ποιόν θα μιλήσει.
Οι χάρτινοι τοίχοι επέτρεπαν να ακούγονται τα όσα έλεγε... εκνευρισμένος ! 
Η εκπομπή φυσικά πραγματοποιήθηκε ! 



Τώρα έρχεται και εκφράζει αυτή του την Ανησυχία προς τους Δημότες του Μοσχάτου – Ταύρου ! 
Έχω την εντύπωση πως δεν τους αφορά κατά Κύριο λόγο, αλλά αφορά το μέλλον της δικής του παράταξης και την πορεία της μέχρι το τέλος της θητείας της στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Εξηγούμε για να μην Παρεξηγούμε

Αλλά ας σταθούμε λίγο στο Διακύβευμα του που μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά
« ...δεν επιτρέπουμε μία γόνιμη και παραγωγική Δημοτική θητεία να μετατραπεί σε άγονη προεκλογική αντιπαράθεση δύο χρόνια νωρίτερα από τις δημοτικές εκλογές »

Όπα, ρε Μεγάλε ! Ποιος είσαι ?
-Με αυτή του την πρόταση ο Δήμαρχος δηλώνει ευθαρσώς την ΠΟΛΊΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ και ΑΔΥΝΑΜΊΑ να υπερασπιστεί με Πολιτικά επιχειρήματα τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και καταφεύγει σε προσωπικές ΎΒΡΕΙΣ !
-Δηλώνει την μέχρι σήμερα Ανυπαρξία της Αντιπολίτευσης,  η οποία έχει επισημανθεί χρόνια τώρα, εκδηλώνοντας  παράλληλα τις Πολιτικές και Δημοκρατικές του πεποιθήσεις για τον Αντιπολιτευτικό Λόγο και τον ρόλο της Αντιπολίτευσης, σημειώνοντας :
« Δεν επιτρέπουμε… προεκλογική αντιπαράθεση δύο χρόνια.. »
 
-Όταν ακούει Αντιπολιτευτικό Λόγο του Ανεβαίνει η Πίεση !
Γι' αυτό λοιπόν λέω ότι δεν ενδιαφέρεται Πρωτίστως για τους Δημότες !
-Τι πρόβλημα μπορούν να έχουν οι Δημότες από μια Νέα Δημοκρατική Δημοτική Παράταξη ?

ΠΑΡΆ ΜΌΝΟ ΟΦΈΛΗ !

Η Αντιπολίτευση και μάλιστα αν είναι καλή το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να πιέσει την Δημοτική Αρχή προς την σωστή κατεύθυνση,
ΆΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ του Δημότη !

-Έτσι λοιπόν αν δεν αισθανόταν την Έκδηλη Αδυναμία του, θα έπρεπε να παροτρύνει τους Δημότες, να πάνε να τον ακούσουν, ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ που δεν έχει να πει τίποτα !!!
Δεν προσέφερε τίποτα και του χάριζε θέσεις !

Γεννιέται όμως το εξής εύλογο ερώτημα :
Γιατί του έδινες αυτές τις θέσεις επί σειρά ετών ?
Μήπως Δήμαρχε χαρίζεσαι η 
Μήπως δηλώνεις την ανικανότητα σου να επιλέγεις τα ικανά στελέχη δίπλα σου ? 


Ο Δήμαρχος ξεκινά αυτό του το Διακύβευμα με την εξής φράση του :
« Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε μάρτυρες της αποκάλυψης του «κρυφού» πόθου ενός πρώην μέλους του Δημοτικού μας Συνδυασμού να γίνει Δήμαρχος. »

Συνεχίζει ο Δήμαρχος λέγοντας :
« Ο άνθρωπος των κομματικών μηχανισμών, της αντίθεσης και της εμπάθειας, επιχειρεί να εμφανιστεί τάχα σαν το «νέο» που θα «σώσει» την πόλη.
Ποιο είναι όμως το «νέο» άραγε που επικαλείται και ποια η πραγματική συνεισφορά του στο Δήμο ώστε να «χτίζει» τέτοιες φιλοδοξίες ; »

Και πιο κάτω συνεχίζει
<- Τι έκανε ως υπεύθυνος πολιτισμού και αθλητισμού στο Δήμο;  Τι έκανε ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου όταν δεν προχώρησε έγκαιρα η διαδικασία για την πρόσληψη των καθηγητών του Ωδείου το 2010 δημιουργώντας προβλήματα το 2011, χωρίς να αναλάβει ποτέ την ευθύνη;  Πότε πήγε σε υπουργεία, υπηρεσίες ή επίτροπους για τα προβλήματα του ωδείου και των γυμναστών;  Τι έκανε ως υπεύθυνος αθλητισμού στο Δήμο για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου;  Ποια ήταν η συμμετοχή του στο έργο ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο Γήπεδο του Μοσχάτου,  όταν «ένιπτε τας χείρας του»;  Ποιες οι ενέργειές του για το γήπεδο Χάρης Παυλίδης στη Χαμοστέρνας και τη συντήρηση του γηπέδου του Φωστήρα; >

-Και όλα τα κάνει ξεκινώντας τρία χρόνια νωρίτερα. Παραιτείτε από Πρόεδρος Δ.Σ. και ανεξαρτοποιείται, ενώ ΔΥΟ ΧΡΌΝΙΑ νωρίτερα θέλει να δημιουργήσει Δημοτική Παράταξη, ο Μ@Λ@Κ@Σ (θα πω εγώ)
που δεν κάθεται σε ΚΑΡΕΚΛΕΣ που του προτείνουν - χαρίζουν επί Αντιμισθία.
ΓΙΑΤΊ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ! 

Το επιχείρημα αυτό Δεν πείθει και τον πιο Αδαή !

-Αγαπητέ φίλε Δήμαρχε Ανδρέα Ευθυμίου με όλο τον σεβασμό που σου έχω… και την όποια φιλία σε προσωπικό επίπεδο, που δεν την άρω, αλλά ούτε την μπερδεύω…
Αυτό θα πει Σεβασμός  και Πολιτικό Ήθος απέναντι στους Πολίτες και τους Δημότες που τον Ψήφισαν, που τον στήριξαν, τον εμπιστεύθηκαν και τον έθεσαν πρώτο στην κατάταξη ψήφων  !

-Και κάτι άλλο  που άπτεται επί των θεσμών του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και τον ρόλο που καλούνται να συμμετάσχουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους Δημότες, είναι ότι εκείνοι αποφασίσουν κατά συνείδηση για την ψήφιση των θεμάτων και όχι κάτω από Διατεταγμένη Υπηρεσία ! Με ελεύθερη βούληση !

Επειδή κάπου αναφέρει ότι ψήφιζε τα έργα και σήμερα τα κρίνει δυσμενώς.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι μας, βολεμένοι και μη, τακτοποιημένοι οικονομικά λιγότερο η περισσότερο ότι η Δημοκρατία δεν πάσχει από τους θεσμούς, αλλά από τους ανθρώπους που τους εφαρμόζουν, τα ψέματα που λένε η τις αλήθειες που κρύβουν.

Τι θα πει ψήφιζε τα έργα   

Για να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας, για όσους δε το γνωρίζουν είδη ότι,
Επί της Αρχής λοιπόν μπορεί καλόπιστα να ψηφιστεί κάθε πρόταση και έργο για το καλό του Δήμου.
Όταν όμως κατά την παράδοση του έργου δεν έχουν τηρηθεί τα όσα αναφέρονται... μπορεί κάποιος όχι μόνο να διαφωνήσει, αλλά και να ελέγξει - να ασκήσει κριτική γιατί έγιναν οι όποιες παραβλέψεις η αστοχίες !
Πόσο μάλλον αν το έχει Ψηφίσει και ασχέτως παρατάξεως ! 

Τα υπόλοιπα είναι Λαϊκισμοί και ρίχνουν το πολιτικό επίπεδο σε βαθμό πολιτικού ψεύδους και υποκρισίας.     

-Αυτό λοιπόν είναι το «ΝΕΟ»
Αυτό που εσείς δεν καταφέρατε να αφομοιώσετε ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΆ στην παράταξη σας και προσπαθήσατε με Ψευδεπίγραφα Συνθήματα να αποσπάσετε την ψήφο των περισσοτέρων πολιτών.
-Αυτό είναι λοιπόν το «ΝΕΟ»
Να γράφεις τους Κομματικούς μηχανισμούς, που άλλωστε εσύ χρησιμοποίησες και εσύ επικαλείσαι. Για θυμήσου από που πήρες το χρίσμα - το δακτυλίδι του Επικεφαλής της Παρατάξεως σου για να θέσεις υποψηφιότητα Δημάρχου ? 
Καθαρόαιμο παιδί του (Πασοκικού) Κομματικού Σωλήνα είσαι ! 
-Ακριβώς αυτό είναι το «ΝΕΟ»
Που ξεκινά δύο χρόνια νωρίτερα και σπάει τα κατεστημένα κάνοντας διαβούλευση με τους πολίτες αυτού του Δήμου ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και πιστεύοντας στην δύναμη τους. 

Στο ίδιο Διακύβευμα αναφέρει
 " Δεν περιοριζόμαστε σε ΑΝΕΞΟΔΕΣ δημόσιες σχέσεις, χειραψίες και απογευματινές επισκέψεις χωρίς ουσία σε δομές του Δήμου.

-Αυτό είναι Μεγάλη Αλήθεια που λέει ο Δήμαρχος !
Δεν Περιορίζονται... ούτε Ανέξοδες... είναι !!!
Αν δούμε γι’ αυτή την χρονιά το ύψος του κονδυλίου ψυχαγωγίας ( Συναυλιών ) που έφτασε περίπου τα 37.000 ευρώ και του αξιαγάπητου μεγάλου φήμης συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μόνο στοίχισε περί τα 12.000 ευρώ !

-Αναφορά δε γίνεται στην ίδια πρόταση και στις απογευματινές επισκέψεις του Αντώνη Μπούτση.

Ε Όχι ! Αυτό είναι ένα καθαρά πολιτικό επιχείρημα !

Αν αυτό δεν είναι Λαϊκισμός ?
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι, εκτός από ένα φθηνό επιχείρημα !
Άλλο ένα επιχείρημα καθόλου κολακευτικό και πολιτικό για τον Δήμαρχο της πόλης των 10 καλύτερων, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Γνωστό σε όλους μας ότι ο Αντώνης Μπούτσης είναι Ιδιωτικός Τραπεζικός Υπάλληλος και το πρωί εργάζεται !
Ε ! Αυτό για τον Δήμαρχο είναι ελάττωμα προφανώς !

Αγαπητέ μου Δήμαρχε τώρα μου δίνεις δημόσια μία απάντηση στο ερώτημα μου, που σου έκανα στην τελευταία μας συνάντηση :
Γιατί ένας Άνθρωπος, ο Αντώνης  Μπούτσης σε τρέχει… σας τρέχει… ?

Τόσο πολύ τον φοβάσαι ?

Πήρα την απάντηση μου και σε ευχαριστώ !
Προφανώς για να μπεις σε αυτή την διαδικασία, της δημόσιας Απολογίας, θα σε ρώτησαν κι άλλοι !

Λυπάμαι πολιτικά πάντα,  όταν μπαίνεις σε τέτοιου είδους Δημόσιες Δηλώσεις – Εκφράσεις – Λογύδρια που σε κάνουν να εμφανίζεις το πραγματικό σου Πολιτικό Πρόσωπο, τις Παλαιοκομματικές σου αντιλήψεις και δεν μπορείς να διακρίνεις την διαφορά του ΠΑΛΑΙΟΎ από του ΝΈΟΥ !

-Αν το είχες καταλάβει αυτό σήμερα δεν θα αντιμετώπιζες Παραταξιακά προβλήματα, ούτε θα χρειαζόταν να επιρρίπτεις  τις ευθύνες σου σε μέχρι και σήμερα συνεργάτες σου γιατί δεν κατάφερες να εκφράσεις  το ΝΈΟ !

Αυτό δεν μπορείς ΕΣΎ να το ΕΚΦΡΆΣΕΙΣ γιατί δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με τον πολιτικό χαρακτήρα, έστω κι αν προέρχεται από την ίδια παράταξη.
Χρειάζεται Τόλμη, Ελεύθερο Πνεύμα, Διακίνηση Ιδεών… όταν ΕΣΎ στερείσαι Πολιτικού Διαλόγου και Πολιτισμικής Πολιτικής Παιδείας !

Την κάθε πολιτική διαφορά, δεν συζητάμε… αν αυτή γίνει πολιτική διαφωνία η αντιπαράθεση, ΕΣΎ την αναγάγεις σε Προσωπική.

Δεν λες ούτε καλημέρα ! καλησπέρα ! Δεν χαιρετάς ρε αδελφέ !

Δεν κρατάς ούτε τα κοινωνικά προσχήματα.
Έτσι έμαθα δυστυχώς από έναν ΕΥΓΕΝΙΚΌ ΚΟΙΝΌ ΜΑΣ ΦΊΛΟ ! …όταν βρεθήκατε σε κοινωνική εκδήλωση εκείνος συμπεριφέρθηκε πολιτισμένα, όπως του υπαγορεύει η Παιδεία του.

ΕΧΕΙΣ ΛΟΙΠΌΝ ΑΚΌΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΑΝΑΊΔΕΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ  ΕΣΎ για ΝΈΟ ?
Είσαι μακριά από αυτό !

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στην τελευταία αράδα του ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, όπως ακριβώς αναφέρεις :
«Το αύριο ανήκει σε εσάς τους Δημότες, με τη Δημοτική μας Αρχή στην υπηρεσία σας.»

Αυτό είναι το Αυτονόητο !
Όλα τ' άλλα είναι έλλειψη εμπιστοσύνης, ικανότητας και ομολογία αδυναμίας ελέγχου επί χρόνια στο Δήμο !  

Μετά την ανάρτηση του Δημάρχου στην προσωπική του σελίδα επικοινώνησα με τον Αντώνη Μπούστη και τον ρώτησα αν θέλει να απαντήσει σε όσα λέειο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου , Ανδρέας Ευθυμίου, επί προσωπικού.


Η Απάντηση του Αντώνη Μπούτση ήταν η ακόλουθη :

Αντώνης Μπούτσης
Δημοτικός Σύμβουλος &  Επικεφαλής
Νέας Δημοτικής Παράταξης 
« Αν κι έχω απαντήσει στα περισσότερα, το ενδιαφέρον μου βρίσκεται  καθαρά στα πεπραγμένα της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής και στο Μέλλον του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.
Όλες οι πολιτικές απαντήσεις και θέσεις, αλλά και η πολιτική μου πορεία που είναι συνυφασμένη με το καλό του Ενιαίου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου,  θα δοθούν στην προγραμματισμένη εκδήλωση που κάνουμε για την διακήρυξη της Νέας Δημοτικής Παράταξης που έχω την τιμή να είμαι Επικεφαλής !

Καλώ όλες κι όλους σας,
να παρευρεθείτε  και να συμμετάσχετε μαζί μας, γιατί μόνο όλοι Μαζί Μπορούμε να πάμε Μπροστά ! »



Δημοσιογράφος Αντώνης Λουκόπουλος 

Δημοφιλή Άρθρα