Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Με οδηγό την τύχη, δεν φτάνει.. Όσο κι αν η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, χρειάζεται και ικανότητα !!!

Μετά την φωτιά που άναψε ο ανεξάρτητος πλέον,  δημοτικός σύμβουλος,  Πέτρος Καραφωτιάς, για τους ληγμένους πυροσβεστήρες που βρίσκονται στα δημοτικά κτίρια και σχολεία του δήμου Μοσχάτου Ταύρου,
έρχεται η δημοτική Αρχή με απόφασή της, την  21η Ιουλίου 2021, να αντικαταστήσει, να συντήρηση και να επισκευάσει τους πυροσβεστήρες των σχολικών κτιρίων.  


Πιο συγκεκριμένα ο Πέτρος Καραφωτίας ανέφερε σε δημοσίευση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό που διαθέτει στα Μ.Κ.Δ.

« Επισκεπτόμενος καθημερινά το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Ταύρου,  βλέπω στο κλιμακοστάσιο και στους διαδρόμους πυροσβεστήρες για πιθανή χρήση πυρκαγιάς.
Σήμερα,  παρατήρησα τις ετικέτες αναγόμωσης των πυροσβεστήρων να έχουν λήξει, από τον Μάιο του 2021.
Επίσης και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μοσχάτου διαπιστώνεται η ίδια κατάσταση.
Επικοινωνώντας με το γραφείο προμηθειών του Δήμου, με παρέπεμψαν στην Τεχνική Υπηρεσία, απ' όπου με ενημέρωσαν ότι τώρα κάνουν κάποια πράγματα για σύμβαση.
Στην συνέχεια επικοινώνησα με την αναγραφόμενη εταιρεία που υπάρχει στο πίσω μέρος κάθε πυροσβεστήρα που έχει κάνει την αναγόμωση και με ενημέρωσαν, ότι η σύμβαση μεταξύ του δήμου και της εταιρείας έχει λήξει από την 31η Δεκεμβρίου 2020, χωρίς να έχει γίνει κάποια κίνηση ανανέωσης από πλευράς Δήμου.

ΕΡΩΤΗΜΑ:

Η σύμβαση έληξε από το τέλος του 2020 και μέχρι σήμερα,
μετά από 7 μήνες, ο δήμος δεν  έχει προχωρήσει, ούτε σε ανανέωση της σύμβασης, ούτε με άλλη συναφή εταιρεία, νέα σύμβαση,
ώστε να γίνει εκ νέου η αναγόμωση των πυροσβεστήρων , όπως γίνεται σε ετήσια βάση ?

Με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχουμε δημοτικά κτίρια, όχι μόνο χωρίς την ελάχιστη ασφάλεια πυροπροστασίας, αλλά με πιθανό κίνδυνο κάποιος να κινδυνεύσει περισσότερο, πιστεύοντας, ότι οι πυροσβεστήρες λειτουργούν κανονικά.. »
Και συνεχίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Καραφωτιάς
« Πιστεύω να μην χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση, για το τι σημαίνει τα δημοτικά κτίρια να μην έχουν πυρασφάλεια..
Η αδιαφορία για την ασφάλεια πρωτίστως του προσωπικού και του κοινού είναι απαράδεκτη και δευτερευόντως για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.
Τι άλλο μέλλει να δούμε !? »


Αφορμή της δημοσιοποίησης του Πέτρου Καραφωτιά,
η δημοτική Αρχή προχώρησε στην άμεση κάλυψη των σχολικών κτιρίων, κρίνοντάς την αναγκαία.
Το πόσο αναγκαία μπορεί να είναι μέσα σε περίοδο διακοπών και κλειστών σχολείων ?!
Τα σχολικά κτίρια που εντάσσονται στο πρόγραμμα της ¨Δημιουργικής Απασχόλησης & Αθλοδιακοπών¨, έχοντας ανοίξει τις πόρτες τους, από την 5η Ιουλίου, είναι ο προφανής λόγος που κρίνεται η αναγκαιότητα.

Με οδηγό την τύχη, δεν φτάνει.. Όσο κι αν η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, χρειάζεται και ικανότητα !!!

Είναι κοινή διαπίστωση, ότι
η δημοτική Αρχή βρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι στους δημότες της και τους εργαζόμενους, αποδεικνύοντας την ανεπάρκειά της να τους διασφαλίσει.
Συνάμα έχει σταθεί τυχερή για τα χειρότερα..!!!



Προσπαθεί να καλύψει τις παθογένειες εντός των κόλπων της, τον χρόνο αδράνειας και των παραλήψεων της, χρησιμοποιώντας ως μοναδικό εργαλείο, την απευθείας ανάθεση που αφορά συμβάσεις με εκτιμώμενη αξία ίση ή κάτω των €20.000 άνευ ΦΠΑ, από την στιγμή που η σύμβαση με την εταιρεία είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου και δεν φρόντισε εγκαίρως να την ανανεώσει.  

Ενώ τα δημοτικά κτίρια, που εργάζονται οι δημοτικοί, έχοντας την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το κοινό, παραμένουν ακάλυπτα από ενεργητική πυροπροστασία !!!

 

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος

 

Δημοφιλή Άρθρα