Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

10 Χρόνια Δήμος Μοσχάτου Ταύρου — αφιέρωμα στον Σταμάτη Καζαντζή !


Πολλοί μπορεί να είναι εκείνοι που θα αναρωτηθούν και 
ίσως ενοχληθούν γι' αυτό το αφιέρωμα στον Σταμάτη Καζαντζή κι όχι σε κάποιον άλλο !?

Την απάντηση θα την λάβουν διαβάζοντας το αφιερωμένο άρθρο !

Το αφιέρωμα είναι στα 10 χρόνια του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου και αρχικά σε δύο πολιτικές προσωπικότητες του Δήμου, που βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο καθ' όλη την 10ετια της ζωής του Δήμου !


Εύλογο λοιπόν είναι η δεύτερη θέση ως πολιτική προσωπικότητα να ανήκει στον Σταμάτη Καζαντζή, που βρίσκεται αμετακίνητος πολιτικά απέναντι στον Δήμαρχο, Ανδρέα Ευθυμίου, την παράταξη του και των πολιτικών δυνάμεων που συμπορεύονται μαζί του.

Ο Σταμάτης Καζαντζής καταγράφεται ο πλέον αυθεντικός, σε πολιτικό επίπεδο, αντι-Ευθυμικος της 10ετιας 2011 — 2021 !

 

Ο Σταμάτης Καζαντζής γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στον Ταύρο.
Είναι γόνος Ταυριώτικης αστικής οικογένειας, 3ης γενιάς που κατοίκησε στον Ταύρο !

Επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο των πρατηρίων καυσίμων την τελευταία 25ετια, με την εταιρεία του να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με σύγχρονες εγκαταστάσεις, παρακολουθώντας ανελλιπώς την νέα τεχνολογία και εναλλακτικές πήγες ενέργειας !


Μεγάλη του αδυναμία & αγάπη είναι ο Φωστήρας,
ο φονέας των γιγάντων, που γενέτειρά του είναι ο Ταύρος, από το 1926 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά αθλητικά σωμάτια στον ελληνικό χώρο.

Ο
Σταμάτης Καζαντζής
, ένθερμος φίλαθλος του Φωστήρα, από μικρό παιδί, κάποια στιγμή το μεγάλο του ενδιαφέρον για την πρόοδο της αγαπημένης του ομάδας,
τον κάνουν σημαντικό οικονομικό και ενεργό παράγοντα του σωματείου, από το 2001,
ενώ αργότερα η ενασχόλησή του αυτή, τον φέρνει στην θέση Προέδρου του Φωστήρα !

Την εποχή που αναλαμβάνει την Προεδρία, ο Φωστήρας βρισκόταν στην Δ' κατηγορία !



Κ
ατά
την 5ετή του θητεία στην Προεδρία του Φωστήραη ομάδα επανακτά την παλαιά της αίγλη !
Ανεβαίνει κατηγορίες, φτάνοντας στην Β' Εθνική
Κερδίζει σημαντικούς άγονες τον έναν μετά τον άλλο, κάνοντας σερί 14ις νίκες, περνώντας από έδρες που δεν είχε περάσει ποτέ, αλλά 
κυρίως επιτυγχάνει το νικηφόρο αποτέλεσμα 1 — 0 κατά του Πανιωνίου, για το Κύπελλο Ελλάδας, φτάνοντας στους 16 του θεσμού.
Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα της Δ' & Γ' Εθνικής και του Κυπέλλου ΕΠΣ Αθηνών, αναβιώνοντας την ομάδα και ανακτώντας την παλαιά της φήμη, του "φονέα των γιγάντων" !!!


Ο
Σταμάτης Καζαντζής, μετά την ξέφρενη θριαμβευτική πορεία που διαγραφεί ο Φωστήρας, έχοντας να ζήσει τέτοιες στιγμές από το 1970, δικαίως καταγράφεται ιστορικά ένας από τους πιο επιτυχημένους Προέδρους που πέρασαν από τον Φωστήρα, πέραν πάσης αμφιβολίας και ο καλύτερος της τελευταίας 20ετιας !

 



Η ενασχόληση του με τα κοινά στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, ξεκινά από το 2010ενώ 
το ντεμπούτο του, ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, το έχει κάνει από την προηγούμενη 4ετια και πριν την ενοποίηση των δύο δήμων, στην Δημοτική Παράταξη, με Επικεφαλής τον Μακρή Δρόσο.

Το 2010, κατεβαίνει ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και εκλέγεται 1ος Δ.Σ. σε προτίμηση σταυρών από την κοινωνία του Ταύρου, με την Δημοτική Παράταξη "Ενωμένοι Πολίτες" και Επικεφαλής τον Βασίλη Σπανάκη !

Το 2014, αναλαμβάνει ως Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Ενωμένοι Πολίτες" και κατεβαίνει ως Υποψήφιος Δήμαρχος, και εκλέγεται λαμβάνοντας 11% επί του εκλογικού σώματος !

Ήταν ένα τολμηρό πολιτικά εγχείρημα για τον ίδιο και έγινε για δύο λόγους, όπως συν-αποφασίστηκε.. την εποχή εκείνη !

Ο πρώτος λόγος, ήταν γιατί ο Επικεφαλής της Παράταξης, Βασίλης Σπανάκης μετά από δύο συνεχόμενες 4ετιες, που δεν εξελέγη, δεν προτίθεται να ξανά κατέβει ως Υπ. Δήμαρχος, ενώ στόχος ήταν η υποψηφιότητα του ως Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών, όπου στις εκλογές του 2019, επετεύχθη !
Ο δεύτερος λόγος, που συνδέεται με τον πρώτο, ήταν να συγκρατηθεί μερίδα ψηφοφόρων της Ν.Δ., φίλα προσκείμενη του Βασίλη Σπανάκη, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στην τοπική κοινωνία του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, να εκφραστεί σε όσους δεν επιθυμούσαν τον Ανδρέα Ευθυμίου.


Να θυμίσω, ότι άνοιγμα προς την Κεντροδεξιά Παράταξη είχε κάνει και ο Ανδρέας Ευθυμίου με μεγάλη επιτυχία.

Δύο βασικές παραμέτρους θα πρέπει να αναφέρουμε για την προσωπικότητα του Σταμάτη Καζαντζή και αν θέλετε δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα.

Η εκτίμηση είναι δική μου και την αναφέρω χωρίς καμία επιφύλαξη.


Ο Σταμάτης Καζαντζής, κατά πρώτονδεν έχει στόφα πολιτικού, ούτε επιθυμεί να κάνει πολιτική καριέρα Αντιδημάρχου ή Δημάρχου, και κατά δεύτερον,
διατηρεί με τον Βασίλη Σπανάκη άρρηκτες σχέσεις φιλίας που του επιτρέπει να κινείται, χωρίς προσωπικά οφέλη στην πολιτική του πορεία !
Χωρίς όμως να του αφαιρείται το δικαίωμα της αγάπης του και το ενδιαφέρον του για τα δρώμενα της Πόλη του !

Πράγμα που, όχι μόνο θεμιτά βρίσκω, αλλά και τα επικροτώ !

Ένα άλλο χάρισμα που διαθέτει είναι το χιούμορ του, άλλοτε καυστικό, άλλοτε όχι. Το έχει όμως και μου αρέσουν οι άνθρωποι που διαθέτουν χιούμορ..

Ωστόσο, το 2014 κατάφερε να λάβει το 11% του εκλογικού σώματος, που για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί 

αν ο εκλογικός νόμος ήταν ο σημερινός, της απλής αναλογικής, θα είχε τουλάχιστον τρεις Δημοτικούς Συμβούλους και ίσως τέσσερεις, πράγμα που θα του επέτρεπε μια καλύτερη εκπροσώπηση, ενώ δεν υπήρξε !

Αν και τους λόγους τους εξήγησε διεξοδικά κατά την προεκλογική περίοδο ο ίδιος, λέγοντας, ότι

" αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν την αναμενόμενη παρουσία του στο προηγούμενο Δ.Σ.",
όμως γι' αυτό κρίθηκε από το εκλογικό σώμα, με την επανεκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος !!!

Θα μπορούσα να προσθέσω άλλον έναν σημαντικό λόγο, 
που θα του έδινε την δυνατότητα καλύτερης εκπροσώπησης, εάν τον ευνοούσε, όπως είπα πάρα πάνω ο εκλογικός νόμος και είχε μια ομάδα 3ων ή 4ων Δ.Σ. που δεν θα του επέτρεπε την απουσία του.

Γι' αυτό το θέμα, πολεμήθηκε επαρκώς σε πολιτικό επίπεδο απ' άλλες τις πολιτικές δυνάμεις, κατά την προεκλογική περίοδο, μη εξαιρουμένου κι εμένα, σε δημοσιογραφικό και καθαρά πολιτικό επίπεδο, αλλά
δεν πρέπει να ξεχνάμε και
τον πόλεμο που υπέστη από τον σημερινό Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης που συνεργάζεται, όπου ζητούσε κατά την περίοδο της απουσίας του να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την αφαίρεση της έδρας !

Σημαντικό είναι να αναφερθεί, ότι εάν δεν υπήρχε η συνεργασία με τον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί Μπροστά", η Παράταξη δεν θα ξεπερνούσε με τίποτα το 5%, διότι

α) πέραν της μετρημένης δύναμης του 11% που της έδωσε, καθ' ομολογία πολλών κι όχι μόνο δική μου αίσθησης.. ή αντίληψης,
β) είναι και η διείσδυση στον κεντροδεξιό χώρο της τοπικής κοινωνίας, που δεν υπήρχε αυτή η ικανότητα από τον Επικεφαλής της Παράταξης, ενώ
γ) παράλληλα έδωσε στη Παράταξη την σχετική ψυχολογική ώθηση..!

 

Ά
λλωστε σήμερα είναι οφθαλμοφανή η α
ντιπολίτευση που παράγεται από την παράταξη, γίνεται από τον Σταμάτη Καζαντζή

Υπάρχουν πράγματα που δεν θα μπορούσε με τίποτα να ξεστομίσει και να υποστηρίξει σε πολιτικό επίπεδο ο Επικεφαλής του, παρά μόνο ο Σταμάτης Καζαντζής !

Βγάζει ματιά η στάση του Επικεφαλής της Παράταξης, που έχει αναλάβει απλά την διεκπεραίωση των δημοσιεύσεων του Σταμάτη Καζαντζή και εννοείται κάποιων άλλων Δημοτικών Συμβούλων Δεν λέω σημαντική και ουσιαστική προσφορά..  

Ο Σταμάτης Καζαντζής, είναι ξεκάθαρα ο νούμερο ένα της Παράταξης "Μαζί Μπροστά"

Επειδή ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί Μπροστά"  είναι πολιτικός παρωχημένης πολιτικής, όπως έχει αποδειχθεί και δεν εμπνέει την απαιτούμενη αξιοπιστία για συσπείρωση, ούτε του δικού του πολιτικού χώρου, πόσο μάλλον της τοπικής κοινωνίας, στο πολιτικό του πρόσωπο, εμφανίζοντας διάφορες εμμονές σε πολιτικό επίπεδο, καταλήγοντας να λάβει τον τίτλο του "μακροβιότερου Υποψήφιου Δημάρχου", πράγμα που του απεύχομαι, αλλά και αδιάφορο..,

σε αντίθεση με τον Σταμάτη Καζαντζή που θα παίξει σημαντικότερο ρόλο στο απώτερο μέλλον, των πολιτικών εξελίξεων του Δήμου, λόγω

α) της μεγαλύτερης δημοφιλίας και αξιοπιστίας του, που συγκεντρώνει από την τοπική κοινωνία, στο πρόσωπο του, σε σχέση με τον Επικεφαλής του,
β) έχοντας σταθερή πολιτική πορεία, αλλά και
γ) μην ξεχνάμε, ότι το όνομα του είναι συνδεδεμένο με τον Βασίλη Σπανάκη, Βουλευτή του Νοτίου Τομέα Αθηνών,

Καλό είναι να διαφοροποιείται περισσότερες φορές και περισσότερο ξεκάθαρες, από τον Επικεφαλής του, σε διάφορα πολιτικά θέματα που προκύπτουν.. και

ιδιαίτερα όταν συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα που ευνοούν με τις αποφάσεις τους την Πόλη μας !

 

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος


Δημοφιλή Άρθρα