Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Θυσιάζοντας τις Ανθρώπινες Αξίες στο βωμό… της Πολιτικής !


Περί Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου ο Λόγος…
Μετά μεγάλης μου λύπης πληροφορήθηκα την κατάληξη που έχει η Κ.Μ.Μ που επί χρόνια λειτουργούσε από το μεράκι που είχε ο ιδρυτής της, Αείμνηστος Διονύσιος Θεοφυλάτος και πλήθος άλλων συμπολιτών μας. Για πρώτη φορά θα αναφέρω δημόσια την συμμετοχή των γονέων μου, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε οικονομοτεχνικό, λόγω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και εμπειρίας, ο καθένας ξεχωριστά ως ξενοδόχος και πολιτικός μηχανικός, έχοντας άριστη συνεργασία με τον ιδρυτή της Κ.Μ.Μ. για την ολοκλήρωση της.
Η αναφορά μου αυτή γίνεται, για να προλάβω κάποιους κακοθελητές, πριν πουν γιατί ασχολούμαι με το θέμα αυτό, ενώ θα πρέπει να επισημάνω ότι μέχρι σήμερα ποτέ οι γονείς μου δεν ήθελαν να καυχώνται για πράγματα που έχουν κάνει.
Έχοντας μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση με τον χώρο αυτόν, αναγνωρίζοντας σε όλους, όσους συμμετείχαν την ανιδιοτελή τους συνεισφορά, θα ήθελα να τονίσω με το συγκεκριμένο άρθρο μου, ότι για τον Δήμο μας η Κ.Μ.Μ δεν είναι μόνο μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά δηλώνει την Παιδεία της τοπικής μας κοινωνίας και τον Πολιτισμικό της χαρακτήρα. 

Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω, ότι σήμερα παίρνει πολιτικό χαρακτήρα, από κάποια ελεγχόμενη πολιτικά μερίδα συμπολιτών μας, μικρή θέλω να ελπίζω… και σε αυτό θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, τις όποιες ευθύνες του, αν έχει και να σταματήσει αυτούς που αναφέρονται άστοχα θέλοντας να πολιτικοποιήσουν ένα θέμα ευαίσθητο, που χρειάζεται την στήριξη όλων μας !

Τα οικονομικά προβλήματα της Κ.Μ.Μ., για όσους γνωρίζουν ξεκινούν πολλά χρόνια νωρίτερα, από την αναδοχή του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
Τυχαίνει από τις αρχές του 2015, να γνωρίζω τις οικονομικές δυσκολίες, από ενημέρωση που είχα από τον ίδιο τον Δήμαρχο,  Ανδρέα Ευθυμίου και προϋπήρχαν του 2015. Σε αντίθετη περίπτωση, τον παρακαλώ να με διαψεύσει, θυμίζοντας του την μεταξύ μας συνομιλία. Ήταν περίοδος που είχα χάσει την μητέρα μου πρόσφατα, όταν τον συνάντησα για να κάνω μια Δωρεά… και τότε μου μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα της Κ.Μ.Μ. και ότι θα ήταν μια μικρή τόνωση, αυτή μου η κίνηση στην δεινή οικονομικά κατάσταση που περνά η Κ.Μ.Μ.

Μετά λύπης μου, θα διαψεύσω κάθε κακοπροαίρετο, που έσπευσε να κατηγορήσει το Νέο Δ.Σ., επειδή πρόεδρος της ήταν η Γεωργία Μακρή και δύο από τα μέλη του, η Ελένη Σγουρώφ και Μαίρη Στίγκα, μέλη που εντελώς τυχαία… ανήκουν στην Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ¨μαζί μπροστά Μοσχάτο – Ταύρος¨, με επικεφαλής τον Αντώνη Μπούτση, ενώ για τα υπόλοιπα μέλη, ούτε λόγος περί ευθύνης !
Όταν, το Συμβούλιο απαρτίζεται από εννέα (9) μέλη και συγκεκριμένα την Μακρή Γιωργία, Σγουρώφ Ελένη, Στίγκα Μαίρη, Κοκολογιαννη Πηνελόπη, Κοκκινόζη Θεοδώρα Μαστροσταμάτη Κική, Τσακαρελίδου Μαίρη, Σκρέτη Ιωάννα, Σκουρτου Ξένια, που αποφάσιζαν για κάθε τους ενέργεια.

Συστάσεις, γιατί κάποιες φορές χρειάζεται να ξανά συστηθούμε…
Χωρίς κομματικά γυαλιά, να σας κάνω μερικές συστάσεις προσώπων, που η ενασχόληση τους με τα κοινά οφείλεται καθαρά στην προσφορά τους στην τοπική κοινωνία μας και την αλλαγή ορισμένων στρεβλών καταστάσεων… που ζούμε σήμερα και οι θεωρίες για μηδενισμό και θυσία των  ανθρώπινων αξιών στο βωμό της πολιτικής ανέλκυσης ή την διατήρηση θέσεων στην εξουσία δεν είναι ούτε στο χαρακτήρα τους ,ούτε στιγματίζουν την πορεία της ζωής τους.
Η Γιωργία Μακρή, είναι μια λαμπρή επιστήμων, η οποία έχει αφιερώσει, πέραν της ιατρικής, την ζωή της στον εθελοντισμό, η Ελένη Σγουρώφ, επί χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας στο εμπορικό τομέα, μέχρι και σήμερα, όταν όλοι μας γνωρίζουμε πόσο πλήγεται ο επιχειρηματικός κλάδος  τα τελευταία χρόνια και εθελόντρια επί 20ετίας στο Ε.Α.Ν.Π ΜΕΤΑΞΑ νοσοκομείο,  και οι δύο μητέρες ενηλίκων, πλέον τέκνων, που το έργο τους μίλα… στην κοινωνία !

Κάθε είδους Παπαρολογία… είναι προς κρίση… της τοπικής κοινωνίας.  

Λόγος παραίτησης του Δ.Σ. της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου
Ας δούμε λίγο όμως και τους λόγους παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου και πως έφτασαν σήμερα τα πράγματα σε αυτήν την κατάσταση. 
Η Γιωργία Μακρή διαπιστώνει, ότι μια γιαγιά, η οποία πάσχει από άνοια, κάποια νοσηλεύτρια την έδεσε, γιατί ήταν επιθετική προς τους υπόλοιπους γέροντες και γερόντισσες και ζητά την απομάκρυνση της συγκεκριμένης νοσηλεύτριας αφού καταστρατήγησε το ιατρικό πρωτόκολλο, περί Σεβασμού Ανθρώπινης Υπάρξεως.
Τα υπόλοιπα μέλη δεν συμφωνούν στην απόλυση της νοσηλεύτριας  και αφού συσπειρώνονται και ακυρώνουν κατά πλειοψηφία την απόλυση της νοσηλεύτριας παραιτούνται ένα-ένα, μένοντας πίσω και πιστά προς το ηθικό καθήκον και την υποχρέωση τους, από την αρχή που ανέλαβαν η Μακρή Γιωργία, Σγουρώφ Ελένη, Στίγκα Μαίρη και η Τσακαρελίδου Μαίρη με αποτέλεσμα την διάλυση του Δ.Σ. 
Να σημειωθεί επίσης ότι η κ. Κατσούγκρη, Διευθύντρια της Κ.Μ.Μ., με δήλωση της στο Δημοτικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι η Κ.Μ.Μ. δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ προς το Δημόσιο, τους εργαζόμενους και προς τρίτους ιδιώτες προμηθευτές. 

Γιατί Πολιτική Σκοπιμότητα !
Σε κάθε περίπτωση θα ήταν πολύ αφελής, να πίστευε κάποιος, ότι μέσα σε εννέα (9) μήνες θητεία ενός Δ.Σ. δημιουργήθηκαν όλα τα οικονομικά προβλήματα και η ακαταλληλότητα της κτιριακής μονάδος και οφείλονται σε τρία (3) άτομα της Δημοτικής Παράταξης του Αντώνη Μπούτση !

Άλλος ένας λόγος που ενισχύει την Πολιτική Στοχοποίηση της Παράταξης ¨μαζί μπροστά Μοσχάτο – Ταύρος¨, είναι ότι δεν παρέλειψαν πέραν των τριών (3) μελών του Δ.Σ. της Κοινωνικής Μέριμνας, να αναφερθούν και σε υπόλοιπα μέλη της Παράταξης, που δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο, όπως τον Περικλή Δεμεντή, Μηχανικό – Μηχανολόγο, προσφέροντας την τεχνογνωσία του, επί σειρά ετών, στον τομέα Διαχείρισης, της Περιφέρειας Αττικής, έχοντας διαχειριστεί μεγάλα έργα της Περιφέρειας για τους Δήμους.
Επειδή έχω την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά μπορώ να σας επιβεβαιώσω, ότι δεν ανοίγει χαντάκια, ούτε λάκκους… έχοντας την γνώση της λαϊκής παροιμίας ¨όποιος ανοίγει τον λάκκο του άλλου…¨

Επί προσωπικού,
αφήνω τους άλλους να μιλούν για εμένα και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τα θερμά τους λόγια, αναγνωρίζοντας την μαχητική και φονική μου πέννα, καθώς και την αναγνωσιμότητα που μου χαρίζουν και την φτάνουν σε υψηλά επίπεδα !
Να τους πω ότι η δύναμη αυτή αντλείται από τον τρόπο αντιμετώπισης γεγονότων και καταστάσεων, με γνώμονα την ειλικρίνεια κι αντικειμενικότητα, με καθαρή πολιτική σκέψη, χωρίς κομματικά βαρίδια !
Θέσεις που υπολείπονται από εσάς και αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορείτε να κατανοήσετε !

Εξαρτάται λοιπόν, ο καθένας για ποιο λόγο κάνει κάτι…
Άλλος εξαγοράζεται… Άλλος προσπαθεί να επιβιώσει… Πολιτικά η εξυπηρετεί προσωπικά πολιτικά συμφέροντα… κι άλλος είναι Sui generis !!!

Τέλος, προς τον Δήμαρχο, Ανδρέα Ευθυμίου, θα ήθελα να πω δημοσίως, ότι βρίσκομαι στην διάθεση του για να βοηθήσω την όποια προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του Γηροκομείου, έχοντας γνώση του αντικειμένου, όπως γνωρίζει, δηλώνοντας ότι η όποια βοήθεια… θα είναι χωρίς οικονομική ανταμοιβή και θέσεως…


Αγαπητοί μου, τα κουβαδάκια σας και σ’ άλλη παραλία…  για πολιτικά παιγνίδια, η Κ.Μ.Μ. δεν είναι Ν.Δ. 

Αντώνης Λουκόπουλος 



Δημοφιλή Άρθρα