Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Το άβατο… του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου !



Διαβάζοντας ένα άρθρο του Δημάρχου Μοσχάτου –  Ταύρου, κ. Ανδρέα Ευθυμίου με Τίτλο ¨Επισκέψεις στα μουλωχτά και υπονόμευσης μη αρεστών δημάρχων¨, αναρωτήθηκα  ?


Από πότε ένας Υπουργός η Υφυπουργός θα πρέπει να παίρνει την άδεια για να επισκέπτεται χώρους που βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του, από τον εκάστοτε Δήμαρχο της περιοχής ?  

Ο λόγος, για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας, Ερευνάς  και Θρησκευμάτων, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου που ενόχλησε τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Ανδρέα Ευθυμίου, γιατί δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή του την επίσκεψη.

Πολλές φορές αναρωτιόνται, οι πολίτες αυτής της χώρας, γιατί οι Υπουργοί, Υφυπουργοί κι εν γένει οι πολιτικοί Προϊστάμενοι,  κλείνονται μέσα στους γυάλινους θώκους τους και δεν επικοινωνούν οι ίδιοι με την βάση της Κοινωνίας, γιατί δεν κάνουν μια βόλτα οι ίδιοι να διαπιστώσουν πως λειτουργούν κάποια πράγματα ?

Και ενώ, ο εν λόγω Υφυπουργός αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο, για τους δικούς του λόγους, έρχεται ο Δήμαρχος της συγκεκριμένης πόλης, να του βάλει χέρι !

Μπήκα κι εγώ στον πειρασμό, να κάνω το ρεπορτάζ για να διαπιστώσω, τι ήταν αυτό το τόσο μεμπτών και σοβαρό, που ενόχλησε τον Δήμαρχο του Μοσχάτου – Ταύρου.

Επικοινώνησα λοιπόν με το γραφείο του Υφυπουργού και με το γραφείο του Δημάρχου για να ενημερωθώ και με την σειρά μου, να ενημερώσω τους πολίτες.

Η απάντηση του Υφυπουργού Παιδεία, Ερευνάς και Θρησκευμάτων ήταν άμεση :
¨Βρισκόμαστε σ’ αυτή την θέση, έχοντας την ευθύνη να επιλύουμε προβλήματα κι όχι να δημιουργούμε.. Δεν έχω να κάνω περαιτέρω σχόλιο επί του άρθρου, του Δημάρχου η κάποια άλλη δήλωση,  παρά μόνο να σας πω, ότι με τον Δήμαρχο, κατόπιν δική μου πρωτοβουλίας, συναντηθήκαμε στις 07 Μαρτίου του 2018 και ώρα 10η Πρωινή, στο γραφείο μου¨

Αυτή ήταν η απάντηση που μου δόθηκε δια μέσου, του ιδιαίτερου γραφείου, του Υφυπουργού.
Ο δε Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, πολυάσχολος, ως είθισται.. ακόμη δεν έχει απαντήσει !

Η εύλογη ερώτηση, που δημιουργείται πλέον είναι :
Πως ένα δημοσίευμα του Δημάρχου, δημοσιεύθηκε στις 07 Μαρτίου του 2017, στις 08:48μ.μ., δηλαδή την ίδια ημέρα της συνάντησής του με τον Υφυπουργό, μερικές ώρες αργότερα, αφού είχε προηγηθεί η συνάντηση τους, την 10η πρωινή, χωρίς να αναφέρεται σ’ αυτήν ?
Ποιος από τους δύο προσπαθεί να πλήξει το κύρος των θεσμών ?
Και αν αυτό ήθελε ο Υφυπουργός να κάνει, να πλήξει τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, γιατί τον κάλεσε ο Υφυπουργός ?

Μήπως τελικά ο Δήμαρχος είναι αυτός που έχει το πρόβλημα ?
Δηλαδή, μήπως ο ίδιος, αναγάγει το πρόβλημα σε πολιτικό, γιατί δεν του είναι αρεστός, πολιτικά ο Υφυπουργός ?

Πως θα βλέπατε,
αν ο Υπουργός Υγείας, Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, έκανε μια επίσκεψη σ’ ένα Νοσοκομείο η Αστυνομικό Τμήμα, αντίστοιχα, για να έχει ιδία άποψη για ένα θέμα..  και θα έπρεπε να ενημερώνει τον  αντίστοιχο  Δήμαρχο της πόλης ?  

Αυτό ας το κρίνουν οι αναγνώστες και πολίτες !

Κλείνοντας, θα έλεγα να πω στον αγαπητό Δήμαρχο, πως καλό είναι να αφοσιωθεί στα Δημοτικά του καθήκοντα, επιλύοντας τα προβλήματα της πόλης του, κάνοντας  κάποιο έργο, μικρό η μεγάλο, ιδιαίτερα στην κοινότητα του Ταύρου, που μέχρι σήμερα οι δημότες του, είναι να έχουν δει ¨κανένα έργο¨ !

Ας αφήσει τις δημόσιες κομματικές σχέσεις και ας επικεντρωθεί στον ρόλο του !


Αντώνης Λουκόπουλος

Δημοφιλή Άρθρα