Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Ανεξαρτητοποίηση Πέτρου Καραφωτιά ! Υπάρχει έλλειψη διαχειριστικού και διοικητικού μοντέλου.

Επισήμως
 κατέθεσε την ανεξαρτητοποίηση του, ο μέχρι σήμερα δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου Ταύρου της πλειοψηφίας,  Πέτρος Καραφωτιάς !
Εχθές, ημέρα Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021, γνωστοποίησε επισήμως προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Μελίστα  την ανεξαρτητοποίηση του από τον Συνδυασμό του Δημάρχου.


ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ. Μελίστα Αθ.
Κοιν: Δήμαρχο κ. Ανδρέα Ευθυμίου
Ταύρος: 12 Ιουλίου 2021
Αρ. Πρωτ: 11202

ΘΕΜΑ: Έγγραφη δήλωση ανεξαρτητοποίησης

κ. Πρόεδρε, ως γνωστόν στις 5 Ιουλίου 2021 σας διαβίβασα μέσω Email έγγραφο που αφορούσε την παραίτηση μου από το ΝΠΔΔ του ΔΟΠΑΚΑ, καθώς και από την Επιτροπή Προσβασιμότητας.

Στο πρώτο για λόγους ευθιξίας και για την δεύτερη , θεωρώ ότι δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια Επιτροπή η οποία στην κυριολεξία δεν υφίσταται, αφού μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της δεν έχει προβεί στην σύγκλιση της Επιτροπής για θέματα που αφορούν το αντικείμενο της.

Στην συνέχεια, την επομένη ημέρα 6 Ιουλίου, έλαβα δύο επιστολές από το γραφείο δημάρχου, όπου στην πρώτη ανακαλεί τις αποφάσεις 815/19 & 130/20  που αφορούσαν την τοποθέτηση μου ως αρμόδιο  για τον συντονισμό της Πολ. Προστασίας και στην δεύτερη  τους λόγους απομάκρυνσης μου από τα εν λόγω καθήκοντα, τα οποία υπηρετώ από το 2011.

Φαίνεται ότι στο όνομα της Δημοκρατίας και της ελεύθερης κατά συνείδηση βούλησης, πρέπει κάποιος να συντάσσεται  πλήρως με τις απόψεις της πολιτείας και με αυτές των δημοτικών παραταξιακών συνδυασμών στην Τοπ. Αυτοδιοίκηση, καταργώντας αυτομάτως κάθε έννοια της λέξεως Δημοκρατία.

Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται, ότι γενικά παραπλανώ την κοινωνία και πολύ δε περισσότερο την τοπική, περί covid-19, είναι μια δικαιολογία που δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις . 

Οι θέσεις μου είναι γνωστές, καθώς η συμβολή και η συμμετοχή μου στις δράσεις της δημοτικής αρχής κατά την περίοδο της πανδημίας.  

Προσωπικά κ. Πρόεδρε σας έχω ενημερώσει για την όποια συμπαράσταση θελήσετε γι αυτό.                                                                     

Κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, με προσωπικό παραϊατρικό υλικό  είχε εξοπλιστεί το γραφείο της Πολ. Προστασίας στην Δημ. Κοινότητα Ταύρου.

Επίσης είχαν ενημερωθεί οι πρόεδροι των εργατικών σωματείων, εσείς ο κ. Δήμαρχος καθώς και το γραφείο Διοίκησης, για την τήρηση μέτρων κατά της πανδημίας, από εργαζομένους και πολίτες καθώς επίσης και αιρετών.

Σχ. 1 - Ταύρος: 2 Σεπτεμβρίου 2020 / Αρ. Πρωτ.(1) Εσωτ. Διακίνηση / Γραφείο Διοίκησης: κ. Κούβαρη /

Κοιν.1. Γραφείο Δημάρχου - 2.Πρόεδρο Δ.Σ. - 3. Προέδρους εργαζομένων.

ΘΕΜΑ: Μέτρα πρόληψης και έλεγχος κατά την ώρα προσέλευσης εργαζομένων

 Σχ. 2- Εξοπλισμός γραφείου Πολ. Προστασίας με παραϊατρικό υλικό, για τις ανάγκες εργαζομένων και μη λόγω Covid-19

Όσο για τις αρμοδιότητες που μου είχαν εκχωρηθεί, ως Εντεταλμένου Π. Προστασίας, έχω να αναφέρω τα εξής:

Α)  Έχω παραδώσει λίστα 45 οικοπεδικών χώρων και άλλων ακινήτων προς καθαρισμό.

Β)  Έχουν παραλάβει τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες, έξι (6) έγγραφα που αφορούν την Οργάνωση της Πολ. Προστασίας και για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως καμία κίνηση.

Γ)  Έχει παραλάβει η δημοτική αρχή έγγραφα που αφορούν τον εξοπλισμό της Πολ. Προστασίας, χωρίς ποτέ να έχει γίνει κάποια ενέργεια.

Δ)  Συντάχθηκε έκθεση προς την Περιφέρεια , για τα αντιπλημμυρικά έργα Χαμοστέρνας. Έκθεση που έγινε αποδεκτή από την Περιφέρεια.

Ε)  Το 2018 ζήτησα σύγκλιση των Υπηρεσιών με την Πολ. Προστασία, σχετικά με τους καθαρισμούς και για τις

αποψιλώσεις ιδιωτικών και δημοσίων χώρων. Δεν έγινε ποτέ.

Ζ)  Ως Πολ. Προστασία είχα ζητήσει αυτοψίες για επικίνδυνα κτίσματα και δέντρα.

Η)  Ζήτησα την  αυτοψία της επικίνδυνης μάντρας του οικοπεδικού χώρου στην Σαλαμινίας.

Θ)  Ενέργησα  για την αποκατάσταση της μάντρας των Δημ. Σφαγείων με τον δήμο Αθήνας, κατόπιν σχετικού άρθρου από τοπική ιστοσελίδα – μπλοκ.

Ι)  Ενέργησα αυτοψία στους κυκλικούς κόμβους, Ενεργήσαμε για την κυκλοφοριακή μελέτη του Δυτικού Ταύρου. Προβήκαμε σε ενημέρωση του ΣΥΠΟΘΑ , για την πλατεία του Αγ. Ιωάννη με πρόσθετα έγγραφα.

Κ)  Προέβη σε ουσιαστική εργασία που αφορούσε το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Ήρας, χωρίς ποτέ  να μας

καλέσει η αρμόδια υπηρεσία κατά τον χρόνο της εκτέλεσης ως είχε συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα ορισμένοι Δημ. Σύμβουλοι να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού.

 Λ)  Ζήτησα από την Νομική υπηρεσία τι γίνεται με την αποδοχή κληρονομιάς του ακινήτου στην συμβολή Ήρας & Αττάλου και γιατί δεν έγινε αυτή από το 2015. Επίσης τι γίνεται με την κληρονομιά του εκλιπόντος Γουναρίδη και ένα αγροτεμάχιο 2,5 στρεμμάτων στην θέση « Λάκκα Καλογήρου» ή « Ήρεμο Κύμα» στον δήμο Μεγάρων και για το ακίνητο επί της οδού Αγαμέμνονος 20 περιοχή Εσταυρωμένου. 

Τέλος να αναφέρω ότι πάρα πολλά έγγραφα που αφορούσαν την καθημερινότητα, είχαν διαβιβαστεί από το αρμόδιο γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες  και για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σε ποσοστό 95%.

Για όλα αυτά τα οποία επισημάνθηκαν και δεν έγιναν, θεωρήθηκε απαραίτητη η ανάκληση των καθηκόντων μου, ως Εντεταλμένου Συμβούλου της Πολ. Προστασίας, με πρόσχημα την πανδημία λόγω Κορωναϊού.

Ως εκ τούτου θεωρώ ότι δεν είναι λόγω Κορωναϊού η ανάκληση των καθηκόντων μου, αλλά είναι καθαρά λόγω διαχειριστικού και διοικητικού μοντέλου.

Υποβάλω προς εσάς κ. Πρόεδρε την Ανεξαρτητοποίηση μου από τον συνδυασμό του νυν δημάρχου, διατηρώντας την έδρα του δημοτικού συμβούλου μέχρι την λήξη της θητείας μου.

 

               ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ  ΠΕΤΡΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Συνημμένα: 2






Δημοφιλή Άρθρα