Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Άμεση ήταν η αντίδραση Δημάρχων.. περί νομιμότητας των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων !



Μετά από σχετικό δημοσίευμα της Replay News, περί νομιμότητας – ή όχι, υπαίθριων διαφημιστικών – ενημερωτικών πινακίδων, που αφορμή ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής, Γεώργιου Πατούλη – για μηδενική ανοχή στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες – σε Δήμους, σας ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικώς με τις αποφάσεις των Δημάρχων τους !

Σχετικό Άρθρο :

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι,  
άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγαλιά, όπου σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα. κ. Καμπούρη και μετά από ενδελεχή έλεγχο που διεξήγαγε ο δεύτερος, μέσα στο πνεύμα της νομιμότητας, ο Δήμαρχος Τανάγρας με απόφαση του προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση των πινακίδων από τον δήμο του, ενώ διαπιστώθηκε
1. τη  μη καταβολή Δημοτικών Τελών καθ’ όλο το διάστημα,
2. τη λήξη της σχετικής σύμβασης και
3. η απαιτούμενη γνωμοδότηση της Περιφέρειας – Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Τα Δημοτικά Τέλη έχουν αναγνωριστεί και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για την είσπραξή τους.


Θα πρέπει να αναγνωριστεί στον
Δήμαρχο Τανάγρας, Βασίλη Περγαλιά ότι, είναι πραγματικά ένας άξιος Δήμαρχος, που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την νομιμότητα στην περιοχή του, έχοντας επιλέξει άξια στελέχη δίπλα του και νομικό σύμβουλο, ενώ  κινείται με  αμεσότητα και  αποτελεσματικότατα !         

Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση του Δημάρχου της Κύθνου, Σταμάτη Γαρδέρη, όπου με απόφαση του, απομάκρυνε τις διαφημιστικές πινακίδες από τον Δήμο του, όταν διαπίστωσε ότι,
1. Δεν υπάρχει σχετική σύμβαση με τον Δήμο,
2. Δεν υπάρχει κανονιστική,
3. Δεν υπάρχει θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια – Αποκεντρωμένης Διοίκησης και
4. Δεν έχουν καταβληθεί Δημοτικά Τέλη.

Μένει να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που θα γίνουν σχετικά με την είσπραξη των Δημοτικών Τελών για την περίοδο από τον Ιούλιο του 2017 ή την επιβολή ανάλογου προστίμου, από την στιγμή που δεν υπήρχε σύμβαση με τον Δήμο (και ορθώς δεν υπεγράφη) για την περίοδο δύο και πλέον ετών, που υπήρχαν οι πινακίδες στον Δήμο Κύθνου.

Από πληροφόρηση που έχει η Replay News, σε παρελθόντα χρόνο,
α) ο Δήμαρχος της Βάρης επέβαλε υψηλό πρόστιμο – για παράνομη τοποθέτηση ή μη καταβολή Δημοτικών Τελών – σε ανάλογη εταιρεία για την τοποθέτηση ίδιων πινακίδων, ενώ επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή τους.
β) ο δήμος Ανατολικής Μάνης – σε πρόσφατο παρελθόντα χρόνο, με απόφαση Δημάρχου, απομάκρυνε ανάλογες διαφημιστικές πινακίδες, όταν έλαβε Αρνητική απάντηση από την αρμόδια Περιφέρεια – Αποκεντρωμένης Διοίκησης.   

Αναφορικά για την αντίδραση των υπόλοιπων Δημάρχων, δήμων που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα  με την νομιμότητα υφιστάμενων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων,
από την  μέχρι σήμερα επικοινωνία μας – διαπιστώνουμε ότι η πρόθεση όλων είναι  ανάλογη η προάσπιση των συμφερόντων των τοπικών επιχειρήσεων και κατοίκων μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας – είναι αυτό που τους ενδιαφέρει – και μένει να αποδειχθεί !

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε, όταν μας γίνει γνωστή και επίσημη η υλοποίηση των αποφάσεων τους.


Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος  


Δημοφιλή Άρθρα