Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Το Κρέας – Ψάρι βάπτισε ο Δήμαρχος της Κισσάμου

Αγαπητοί μου αναγνώστες και Τοπική Κοινωνία της Κισσάμου,
στα πλαίσια Δημοσιογραφικής Έρευνας για Παράνομα τοποθετημένες Διαφημιστικές Πινακίδες σε Δήμους της Ελλάδος, μετά από διάφορα Δημοσιεύματα, των Περιφερειαρχών για «μηδενική ανοχή» διαπιστώθηκε ότι έχουν τοποθετηθεί σε 12 με 15 Δήμους περίπου και έχει έρθει η ReplayNews   σε επαφή με επτά (8) Δήμους και μίλησε με τους αντίστοιχους Δημάρχους και Γενικούς Γραμματείς των.
Όπως θα διαπιστώσετε σε  προγενέστερο άρθρο, Δύο Δήμαρχοι άμεσα διαπίστωσαν την Παράνομη Τοποθέτησή τους και προχώρησαν στην αποξήλωση των πινακίδων, ενώ παράλληλα προχώρησαν και στην διεκδίκηση των Διαφημιστικών – Δημοτικών Τελών.
Επιπλέον Δύο Δήμαρχοι  είδη τις έχουν απομακρύνει πριν ακόμα ασχοληθεί η ReplayNews με το συγκεκριμένο θέμα.

Την τρέχουσα χρονική στιγμή η ReplayNews έχει έρθει σε επικοινωνία με  τρεις Δήμους και τους αντίστοιχους Δημάρχους και Γενικούς Γραμματείς των, όπου έχουν διαπιστώσει την Παράνομη Τοποθέτηση Αντίστοιχων Διαφημιστικών Πινακίδων και δρομολογούν την απομάκρυνσή των και την διεκδίκηση των Διαφημιστικών – Δημοτικών Τελών ! 


Με τον Δήμο Κισσάμου, που έχει 12 Διαφημιστικές Πινακίδες & 144 Διαφημιστικές Θέσεις, όπως θα δείτε πάρα κάτω,
ξεκίνησα την επικοινωνία μου, την 4η Σεπτεμβρίου 2019, όπου μίλησα με τον Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κισσάμου, κ.  Γεώργιο Μυλωνάκη και τον οποίο ενημέρωσα διεξοδικά, έκτοτε δεν κατάφερα να ξαναμιλήσω – προφανώς με αποφεύγει συστηματικά !
Την 19η Σεπτεμβρίου 2019ενημέρωσα υπεύθυνο άτομο που ανήκει στην γραμματειακή του υποστήριξη, σχετικώς με τα στοιχεία που υπάρχουν.
Την 3η Οκτωβρίου 2019  απέστειλα e – mail με σχετικό πρώτο μου άρθρο , το οποίο απ’ ότι με ενημέρωσε η γραμματεία του Δημάρχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα εκ νέου – την 19 Νοεμβρίου 2019,  ότι δεν είχαν λάβει !

Την 27η Νοεμβρίου 2019  επανήλθα,

σε τηλεφωνική επικοινωνία και πάλι με την γραμματεία του Δημάρχου  – όπου με παρέπεμψε σε αρμόδιο  Εντεταλμένο Σύμβουλο, όπου τον επικοινώνησα διεξοδικά για το θέμα και την ίδια ημέρα απέστειλα ένα εμπεριστατωμένο email προς τον Δήμαρχο με κοινοποίηση προς το αρμόδιο Εντεταλμένο και το Δημοτικό Συμβούλιο !

Να Σημειωθεί ότι εστάλη στο ίδιο το email, που δεν τα είχαν λάβει..

Μην φανταστείτε ότι ζητώ κάτι το δύσκολο ?
Εάν έχε τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τον Νόμο και
στην περίπτωση που είχε τηρηθεί,  να τα στείλουν προς επιβεβαίωση τα σχετικά έγγραφα και φυσικά εάν έχουν πληρωθεί Διαφημιστικά – Δημοτικά Τέλη, από το 2015 μέχρι και σήμερα κι επειδή απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν πληρωθεί, ούτε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει τηρήσει τις απαιτούμενες εκ του Νόμου προϋποθέσεις, απορώ πως έγινε η ανανέωση της Σύμβασης το 2018 για τα επόμενα τρία έτη ?
Και εδώ, θα πρέπει να προσθέσω, ότι ο Νόμος είναι σαφής, χρειάζονται από την αρχή η έκδοση των γνωματεύσεων και να έχουν προκαταβληθεί τα Διαφημιστικά – Δημοτικά Τέλη !   

Κάποια στιγμή χάνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο, παρά τις επαναλαμβανόμενες κλίσεις μου στο κινητό του, λόγω συγκεκριμένου τηλεφωνικού ραντεβού, (πριν την 16η Δεκεμβρίου) που είχαμε, για να με πάρει και να με ενημερώσει για τυχόν άλλα στοιχεία που μπορεί να είχαν «περί του αντιθέτου» !

Την 16η Δεκεμβρίου 2019, αποστέλλω άλλο email, που αναφέρει:
« Προς ενημέρωση του Δημάρχου, του Γ.Γ. του Δήμου σας, καθώς και κάθε άλλου αρμοδίου, σας αποστέλλω,
Νέο Άρθρο σχετικό με τις Διαφημιστικές Πινακίδες –  Ο Δήμος δεν είναι «Τσιφλίκι» κανενός..  
που όπως φαίνεται όλα τα στοιχεία δείχνουν, ότι Παρανόμως τοποθετήθηκαν και βρίσκονται εντός ορίων του Δήμου σας, με την ανοχή της προηγούμενης Διοίκησης, αλλά σήμερα μετά την ενημέρωση που είχατε – και με την δική σας ανοχή συνεχίζουν να υπάρχουν. 
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και ενημέρωση ή περί του αντιθέτου, στοιχεία έχετε ! »

Και ΩΩΩ  του Παραδόξου Θαύματος..
Tην 20η Δεκεμβρίου 2019 –  Λαμβάνει η RelayNews  από τον Δήμο Κισσάμου το πάρα κάτω email:
« Απαντώντας στο e mail σας , το οποίο εισήλθε στο  Δήμο και έλαβε αριθμό Πρωτοκόλλου 12457/20.12.2019, σας κάνομε γνωστό ότι οι διαφημιστικής πινακίδες που είναι τοποθετημένες στο Δήμο μας  ,με βάση τις , υπ'αρ. 56/2015 με ΑΔΑ: 7ΖΝΥΩΕΖ-Ο13  και 56/2018 με ΑΔΑ: ΩΖ5ΗΩΕΖ-2ΟΜ, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ,αφορούσαν διαφήμιση του Δήμου  και όχι διαφήμιση των ιδιωτών.»

Κ. Δήμαρχε,
μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θέλησα να σας ενημερώσω – όπως άλλωστε συνηθίζω πάντα με όλους, για όποιο θέμα και πληροφορίες έχω..
Όπως είναι φυσικό και δίκαιο, ζητούσα την δική σας θέση επί του θέματος !

Δείτε πρώτα μια φωτογραφία εκ των πολλών αντίστοιχη είναι & β' όψη !


Μετά την απάντηση που στείλατε, διαπιστώνω, όπως και οι αναγνώστες, καθώς και η Τοπική Κοινωνία της Κισσάμου, ότι δεν έχετε κάποιο άλλο στοιχείο που να δικαιολογεί την νομιμότητα της  τοποθέτησης των Διαφημιστικών Πινακίδων, ενώ προσπαθείτε μάταια « να βαπτίσετε το Κρέας – Ψάρι », αλλά δυστυχώς τα στοιχεία σας διαψεύδουν !

Εκ της σχ. Συμβάσεως, που μου έχετε στείλει στο email σας, η οποία είναι αναρτημένη και στην ΔΙΑΥΔΕΙΑ (γι’ αυτό δεν τίθεται θέμα), ότι πρόκειται και για Διαφημιστικές Πινακίδες και τα Διαφημιστικά – Δημοτικά Τέλη θα πρέπει να πληρώνονται, πιο συγκεκριμένα :
Α. Σελ. 1 – Άρθρο 1 – παρ. 3
Την Β’ Όψη της πινακίδας θα εκμεταλλεύεται διαφημιστικά ο Δεύτερος Συμβαλλόμενος. (ο πρώτος είστε εσείς)
Β. Σελ. 2 – Άρθρο 10
Ο Δεύτερος Συμβαλλόμενος δηλώνει ρητά ότι διαθέτει σήμερα όλα τα απαιτούμενα κεφάλαια για την κάλυψη, τόσο της δαπάνης για προμήθεια και εγκατάσταση των πινακίδων, όσο και για την κάλυψη όλων των ποσών, τελών διαφήμισης ..
Γ. Σελ. 2 – Άρθρο 15
Ο Δεύτερος Συμβαλλόμενος δικαιούται να προβεί σε πώληση, μεταβίβαση ή μαζική εκμίσθωση των πινακίδων που θα εγκατασταθούν, καθώς και να αναθέσει σε τρίτο την εκμετάλλευση τους.
Νοείται ότι η παραχώρηση και/ή εκμίσθωση και/ή εκχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των διαφημιστικών πινακίδων σε διαφημιστικό οίκο, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα για σκοπούς έκθεσης διαφημίσεων πελατών τους, είναι μέσα στα δικαιώματα του Δευτέρου Συμβαλλόμενου, ο οποίος και σε αυτήν την περίπτωση θα παραμείνει υπεύθυνος έναντι του Δήμου, δυνάμει της παρούσας σύμβασης
Δ. Σελ. 3 – Άρθρο 22 – παρ. 1
Όλες οι διαφημίσεις που θα εκτίθενται στις πινακίδες θα εμπίπτουν στις πρόνοιες της από καιρού εις καιρόν σχετικής Νομοθεσίας και Κανονισμών για Διαφημίσεις, περιλαμβανομένης και της καταβολής τελών
E. Άρθρο 22 – παρ. 2
Τα τέλη διαφημίσεων που θα καταβάλλονται στο Δήμο από το Δεύτερο Συμβαλλόμενο θα είναι τα εκάστοτε ισχύοντα σύμφωνα με τις περί Διαφημίσεων κανονιστικές δημοτικές πράξεις. Ο Δεύτερος Συμβαλλόμενος υποχρεούται στην καταβολή των τελών διαφημίσεων για τις πινακίδες, ασχέτως εάν κάνει πράγματι χρήση αυτών, και εφ’ όσον η μη χρήση αυτών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Δήμο.    

Ας δούμε και πότε λύεται η Σύμβαση :
A.Άρθρο 23 – παρ. 1
Ο Δήμος θα έχει το δικαίωμα να τερματίσει την παρούσα Σύμβαση εφόσον ο Δεύτερος Συμβαλλόμενος παραβλέψει να τηρήσει του όρους την Σύμβασης..
B. Σελ. 4 – Άρθρο 24 – παρ. 2
Νοείται ότι, εάν η ισχύουσα ή νέα, μεταγενέστερη Νομοθεσία, απαγορεύει την εγκατάσταση ή διατήρηση ή παραμονή ή εκμετάλλευση όλων ή οποιωνδήποτε πινακίδων, ο Δεύτερος Συμβαλλόμενος υποχρεούται να συμμορφωθεί με την πιο πάνω Νομοθεσία και να αφαιρέσει τις απαγορευμένες πινακίδες.


Και απαντήστε ευθέως,
πρωτίστως στην Τοπική Κοινωνία της Κισσάμου και μετά σ’ εμένα,  γιατί αυτή η απάντηση που δώσατε σας διαψεύδει πανηγυρικά, ως Δημοτική Αρχή από την σύμβαση και της φωτογραφίας που έχω στα χέρια μου!
α) Είναι Διαφημιστικές οι Πινακίδες, όπως απορρέει από την Σύμβαση και την φωτογραφία καθώς γνωρίζει και η Τοπική Κοινωνία ή επιμένετε ότι διαφημίζεται μόνο ο Δήμος ?
β) Έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες ?
γ) Έχει εισπράξει ο Δήμος σας, από το 2015 μέχρι και σήμερα Διαφημιστικά Τέλη, όπως απορρέει και από την Σύμβαση ?  
Ο Νόμος δεν επιτρέπει την μην είσπραξη Διαφημιστικών Τελών !
δ) Εάν δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις για την τοποθέτηση & εισπραχθεί Διαφημιστικά Τέλη, πως ανανεώθηκε η Σύμβαση ?
ε) Μήπως είναι άδικο για την Τοπική Κοινωνία & την Τοπική Αγορά – Επιχειρηματίες να πληρώνουν Δημοτικά Τέλη & ιδιαίτερα οι Διαφημιζόμενοι και η Δημοτική Αρχή να μην εισπράττει, ούτε Σεντς από την εταιρεία ?
ζ) Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την εταιρεία, όταν από το 2015 μέχρι και σήμερα, έχει δύο Συμβάσεις με την Προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την Ανοχή της & συνεχίζει να έχει την Ανοχή και της Σημερινής Δημοτικής Αρχής ?
η) Εσείς πως το εξηγείτε και με ποιον τρόπο θα τις κρατήσετε όρθιες ?

Θυμίζω πως το Ανεξάρτητο Τοπικό Blog SADENTREPESE – ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ !!! έχει κάνει κατά στο παρελθόν αναφορές για τις Συγκεκριμένες Διαφημιστικές Πινακίδες και πιστεύω να συνεχίσει τώρα που το θέμα είναι πιο ξεκάθαρο, μέχρι η Δημοτική Αρχή της Κισσάμου δώσει στο φως της Δημοσιότητας, ή στοιχεία «περί του αντιθέτου» ή αποφασίσει να συνταχθεί με τα όσα ορίζει ο Νόμος  !


Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος

Δημοφιλή Άρθρα