Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Αποκλειστική συνέντευξη του Αντώνη Μπούτση

για τον ενιαίο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου !



Ο Αντώνης Μπούστης, ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης " μαζί μπροστά " και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος,  δίνει αποκλειστική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αντώνη Λουκόπουλο.

Αντώνης Λουκόπουλος :
Αν και υπογράφω την διακήρυξη της Νέας και Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αντώνη Μπούτση, αυτό πιστεύω να καταλαβαίνεις τόσο εσύ, όσο και οι υπόλοιποι ότι δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να ρωτάω και να κρίνω αντικειμενικά τα λεγόμενα και πεπραγμένα διαχωρίζοντας τους ρόλους. 

Αντώνης Μπούτσης :
Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια πλέον και πιστεύω πως είναι ικανά να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους και τους ρόλους τους. Ποτέ δεν θα ήθελα ανθρώπους που θα με χαϊδεύουν η αντικειμενικά δεν θα μπορούσαν με κρίνουν. Αυτό είναι το ζητούμενο και πραγματικά χαίρομαι γι' αυτό και πιστεύω ότι κι από τις δύο πλευρές θα είναι εποικοδομητικό σε προσωπικό η τοπικό επίπεδο.

Αντώνης Λουκόπουλος :
Αφού συμφωνούμε λοιπόν και καλό είναι να το ξέρουν κι οι υπόλοιποι, ενώ έχεις δώσει πλέον όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης σου, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι προσδοκάς κάνοντας αυτή την κίνηση ?

Αντώνης Μπούτσης :
Ο Κύριος λόγος που μπήκα στην διαδικασία μιας Νέας και Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης είναι γιατί πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, δεν είναι παραταξιακό, αλλά αφορά όλους τους Πολίτες αυτού του Δήμου. Η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία είναι αυτή που θα χαράξει τον δρόμο αυτής της παράταξης κι όχι εγώ, εσύ η ο ένας η ο άλλος, αλλά ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ για να μπορούμε να πάμε "μαζί μπροστά "
Είμαι υποχρεωμένος και αυτό μου επιτάσσει η συνείδηση μου, ως άνθρωπος, αλλά και ως πολίτης αυτού του τόπου, που επί χρόνια ασχολήθηκα με τα κοινά κι έτυχα της εκλογής κι εμπιστοσύνης μιας μεγάλης μερίδας πολιτών, να αγωνιστώ με Πίστη κι Όραμα για το καλύτερο των πολιτών του Δήμου μας !     
Οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούν ξύλινους λόγους ένα μήνα πριν τις εκλογές κι αυτό δεν θα το ήθελα με τίποτα να συμβεί από 'μένα και στην παράταξη που έχω την τιμή να με θέτουν ως επικεφαλής τους  "μαζί μπροστά "  
Έτσι λοιπόν μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα σήμερα (ένα) 1 Χρόνο μετά την ανεξαρτητοποίηση μου και πλέον των (δυο) Ετών πριν των Δημοτικών εκλογών, την Ίδρυση μιας Νέας και Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος και ικανός χρόνος να μας γνωρίσουν και να αποφασίσουν οι Πολίτες για το μέλλον του Δήμου μας.  

Αντώνης Λουκόπουλος :
Ήθελα πριν κλείσουμε αυτή την μικρή, αλλά ουσιαστική συνέντευξη να σε ρωτήσω γιατί επέλεξες να κάνεις (δύο) 2 εκδηλώσεις,  μια στο Μοσχάτο και μία στον Ταύρο, αντί για μία έννοια, ενώ μιλάμε για ενιαίο  Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ?

Αντώνης Μπούτσης :
Σ’ ευχαριστώ για την ερώτηση που μου κάνεις,  την οποία θεωρώ πολύ σημαντική, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους συμπολίτες μας.
Όπως γνωρίζεις καθώς και πολλοί συμπολίτες μας ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου είναι πλέον ενιαίος κι αυτό είναι μια πραγματικότητα με την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Το Μοσχάτο επειδή υπερτερεί πληθυσμιακά έχει ορισθεί και η Πρωτεύουσα του Δήμου, ανάμεσα στα δύο Διαμερίσματα.
Αυτό όμως δεν αρκεί !  Είναι απλά ο λόγος που έγινε πρώτα στο Διαμέρισμα του Μοσχάτου.
Τα δύο Διαμερίσματα όμως παραμένουν δυστυχώς να έχουν διαφορετικά προβλήματα και θα πρέπει αν πραγματικά θέλουμε να λέμε ότι ο Δήμος είναι ενιαίος,  να δίνουμε την ανάλογη προσοχή και στους δύο Δήμους με την αναλογία των προβλημάτων που τους αναλογεί. Αυτό είναι το δίκαιο !
Το διαμέρισμα του Ταύρου είναι μια περιοχή του Δήμου μας που έχει περισσότερα προβλήματα και οι συνδημότες μας δεν θα πρέπει να αισθάνονται υποδεέστεροι των υπόλοιπων που κατοικούν στο Μοσχάτο.
Και για να το καταλάβουμε όλοι μας, θα σας γυρίσω πίσω μερικά χρόνια, όταν το Μοσχάτο ως Δήμος είχε το παράλιο τμήμα του και το Κέντρο του, ενώ το Βόρειο Μοσχάτο είχε τα δικά του προβλήματα και πέρασε καιρός για να βρίσκεται σήμερα στην μορφή που είναι.

Για να δώσω λοιπόν την Αληθινή διάσταση του προβλήματος με έμφαση, ότι οι Δημότες του Ταύρου δεν είναι πολίτες δευτέρας κατηγορίας,  αξίζει να έχουν την ίδια αλλά ξεχωριστή εκδήλωση  !  
Ο πιο σημαντικός στόχος αυτής της Παράταξης είναι η Ουσιαστική Ενοποίηση των περιοχών Μοσχάτου – Ταύρου και αυτό τόσο εγώ, όσο και οι άνθρωποι που με ακολουθούν είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε πράξη.
Περιμένω κάθε συνδημότη του Ταύρου να κάνει τις δικές του ερωτήσεις  δίνοντας του τον απαιτούμενο χρόνο και να πάρει απαντήσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν,  όπως ακριβώς έγινε και στο Μοσχάτο.  

Μπορεί τα Νότια σύνορα του ενιαίου Δήμου μας να είναι το Παραλιακό Μέτωπο του Μοσχάτου, αλλά τα Βόρια – Βοριοανατολικά  μας σύνορα, από και προς Αθήνα – Πειραιά  είναι η Περιοχή του Ταύρου και αυτό πρέπει να γίνει εμφανές !   


Άλλωστε η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "μαζί μπροστά" ολοκληρώνει επισήμως την εκδήλωση της Διακήρυξης της στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου με την οργάνωση εκδήλωσης στις 20 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation, στον Ταύρο δηλώνοντας την ισοτιμία των δύο πόλεων, του ενιαίου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου !


Δημοφιλή Άρθρα