Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

H Θέση μου απέναντι στους θεσμικούς ρόλους της τοπική κοινωνίας και τους πολίτες...



Με αφορμή την εθιμοτυπική κοπή των Πρωτοχρονιάτικων Πιτών από τους τοπικούς παραταξιακούς Συνδυασμούς του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την προσωπική μου στάση κι άποψη στα δρώμενα της ενιαίας Πόλης μας Μοσχάτου – Ταύρου.

Θα παραβρεθώ και θα τιμήσω όσους με τίμησαν η θα με τιμήσουν με την πρόσκλησή τους στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας !



Θα συνεχίζω να προβάλω και να σχολιάζω τα κακώς κείμενα της πόλης μας απ’ όπου κι αν προέρχονται και κυρίως της Δημοτικής Αρχής, όχι γιατί είμαι αντίθετος με πρόσωπα και πράγματα, αλλά κυρίως για δύο λόγους, α) γιατί διαφωνώ ως προς τον τρόπο διοικήσεως κρίνοντας εκ του αποτελέσματος σε πολλά πράγματα μέχρι σήμερα, β) γιατί πιστεύω ότι μέχρι σήμερα και μετά από δυο πλήρεις Δημοτικές θητείες δεν μπορεί να δώσει η σημερινή Δημοτική Αρχή κάτι πάρα πάνω απ’ ότι μέχρι σήμερα έχει δώσει.

Ωστόσο επειδή πολλοί μπορεί να πουν ότι βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα, ενώ υπολείπεται περίπου ενάμιση χρόνος για την ολοκλήρωση της δεύτερης θητεία της, θα προσπαθήσω κι εγώ να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και γιατί όχι να με εκπλήξει θετικά ! 

Να σας δώσω και μια δημοσιογραφική πληροφορία, η οποία προέρχεται από υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας η όποια θα βάλει τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, πριν τις γιορτές, ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει τον Ανδρέα Ευθυμίου.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως σκοπό να κατεβάσει δικούς της υποψηφίους στους Δήμους και σε κάθε περίπτωση αυτή την στιγμή είναι νωρίς να αποφασίσει, αν δεν ξέρει και τι θα γίνει με τον ισχύοντα Νόμο.

Λάθος είναι όποιος ξεχνά τον Άρη Κρεμμύδα  που διαθέτει μεγαλύτερες συμπάθειες στον δήμο μας, απ’ ότι τον ψηφίζουν και μένει να δούμε εκείνος τι θα κάνει ! ?
Μην ξεχνάμε την εμπειρία του και την συμβολή του στα Αυτοδιοικητικά επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα παραμένει ενεργός.

Μια Νέα Δημοτική δύναμη εμφανίστηκε στην ζωή του τόπου μας και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στον Δημοτικό Αντιπολιτευτικό χώρο με Επικεφαλής τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Μπούτση, ο οποίος το τελευταίο διάστημα διατελούσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ως την παραίτηση του και την ανεξαρτητοποίηση του.  
Σύντομα αυτή η δύναμη μετουσιώθηκε σε μια Νέα Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξης των «Μαζί Μπροστά» με Επικεφαλής τον ίδιο, που χαιρέτησα και υπέγραψα την διακήρυξη της.
Φυσικά και δεν άρω την υπογραφή μου, ούτε προς το πρόσωπο του Επικεφαλής της παράταξης, ούτε προς τους συνεργάτες του και τα μέλη της πιστεύοντας ότι υπάρχουν τα αναγκαία χαρακτηριστικά που δικαίως την θεωρούν ότι εκφράζει το Νέο, έχοντας καταρχήν δημιουργηθεί Δύο χρόνια νωρίτερα των εκλογών, κατά δεύτερον έχοντας δημιουργηθεί από την κοινωνία του Δήμου μας με άφθαρτα και ικανά πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, τρίτων χωρίς κομματική ταυτότητα και τέταρτων αντιπολιτεύονται με ήθος κι αξιοπρέπεια εκφράζοντας όλες κι όλους αυτούς που είναι δυσαρεστημένες-οι από την μέχρι σήμερα Δημοτική Αρχή.  
Αυτά τα τέσσερα  χαρακτηριστικά από μόνα τους την κατατάσσουν να εκφράζει το Νέο !

Ωστόσο η δική μου ιδιοσυγκρασία και η ιδιότητα του δημοσιογράφου που θα ήθελα να μείνει ανεπηρέαστη, ώστε να μπορώ να κρίνω αντικειμενικά τα δρώμενα και τις εξελίξεις του τόπου μας, όσο και τα πεπραγμένα με κάνουν να απέχω ενεργά στην συγκεκριμένη παράταξη, θέλοντας να κρατήσω την ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά και την δυνατότητα να μπορώ να σχολιάζω και να διατυπώνω τις απόψεις μου χωρίς να συμμετέχω σε κάποια Δημοτική κίνηση, έτσι ώστε να είναι αμερόληπτη προς όλες της Δημοτικές Παρατάξεις.

Δεν παραξενεύτηκα διαβάζοντας τα ευρήματα μιας πρόσφατης Παγκόσμιας δημοσκόπησης των ΜΜΕ που οι ερωτηθέντες 48 χωρών απάντησαν ότι οι ειδήσεις που σερβίρονται από αυτά μεροληπτούν υπέρ των Κυβερνήσεων οι των κομμάτων και πάνω από το 75% μ.ο. τις θεωρούν ψευδείς και παραπλανητικές αποσκοπώντας σε κομματικά συμφέροντα, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 88% έναντι της Ισπανίας με 89%. 
Συνειρμικά σκέφτηκα τα διάφορα τοπικά ( site ) Ειδησεογραφικά Ηλεκτρονικά Μέσα που λειτουργούν και αναπαραγάγουν τις ειδήσεις για το Μοσχάτο – Ταύρο !
Όλα υπέρ μιας κατεύθυνσης, χωρίς ίχνος αμεροληψίας…

Θέλοντας λοιπόν να συνεισφέρω κι εγώ από το δικό μου μετερίζι στην καλύτερη ενημέρωση, με ορθή και καθαρή σκέψη, διατυπώνοντας με αμεροληψία προβληματισμούς και θέσεις    συμβάλλοντας θετικά στην ελευθεροτυπία με στόχο το υπέρτατο αγαθό της Δημοκρατίας. 

Σύντομα κοντά σας με Νεότερα…

Αντώνης Λουκόπουλος

  

Δημοφιλή Άρθρα