Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Η Πολιτικού χαρακτήρα Βασιλόπιτες στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου έλαβαν τέλος !


Οι παραδοσιακές Βασιλόπιτες, της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών Παρατάξεων στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου έλαβαν τέλος !
Κερδισμένοι είναι οι έχοντες τα γούρια και οι πολίτες του τόπου μας που συμμετείχαν σ’ αυτές.
Άκουσαν και είδαν πολλά…
Άρα μπορούν να έχουν την δική τους άποψη και να την μεταφέρουν ξεκάθαρη στους υπόλοιπους.

Άραγε οι διοργανωτές των εκδηλώσεων Δημοτική Αρχή και Δημοτικές παρατάξεις έχουν την ίδια άποψη ;


Ας αξιολογήσουμε την κάθε μία ξεχωριστά με της δική τους Ιεράρχηση και που ο καθένας έριξε την βαρύτητα της εκδήλωσης που διοργάνωσε.


Δημοτική Αρχή – Ανδρέας Ευθυμίου
Είχε μια πραγματικά επιτυχημένη εκδήλωση στα πλαίσια μιας φιλόξενης  Δημοτικής Αρχής ρίχνοντας το βάρος στις δημόσιες σχέσεις που εκ των πραγμάτων και θέσεως έχει.
Εκπρόσωποι Κοινωνικών, Πολιτιστικών, Πολιτικών  φορέων και συλλόγων  του δήμου, της Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής πολιτικής σκηνής ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.
Την εκδήλωση καλλιτεχνικά πλαισίωσαν  οι διοργανωτές από ομάδες,  χορωδίας  και  χορευτικές  παραδοσιακών χωρών που πραγματικά έδωσαν εαυτό για ένα υπέροχο αποτέλεσμα κλέβοντας την παράσταση από τετριμμένα ευχολόγια  πολιτικών και πολιτευτών.

Σε κάθε περίπτωση είναι υπερβολή να την χαρακτηρίσω Μεγαλειώδη, όπως κάποιοι έσπευσαν να γράψουν…  η οποία ήταν βασισμένη στις Δημόσιες σχέσεις μεταξύ Δημοτικής Αρχής, Βουλευτών, Πολιτευτών και Περιφερειαρχών που ευλογούσαν μεταξύ των τα γένια τους. Αν δε αφαιρέσουμε τα χορευτικά και χορωδιακά τμήματα που πλαισίωσαν το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης μπορούμε να βγάλουμε τα ορθά συμπεράσματά μας για την αποδοχή και προσέλευση της τοπικής κοινωνίας !
Ούτε οι ίδιοι οι διοργανωτές θέλω να πιστεύω πως δεν έχουν την ίδια εκτίμηση κι έπαρση να την χαρακτηρίσουν Μεγαλειώδη ! 
Εν πάση περιπτώσει ήταν μια αξιοπρεπέστατη εκδήλωση Δημοσίων σχέσεων  θεσμικού ρόλου και φυσικά δεν είχε επ’ ουδενί παραταξιακό χαρακτήρα.

Πολίτες σε Δράση  –  Άρης Κρεμμύδας
Αυτή μάλιστα ήταν παραταξιακή εκδήλωση και εξέφραζε πραγματικά τόσο την παράταξη, όσο και τον προσωπικό χαρακτήρα του Άρη για όσους τον γνωρίζουν… και πιστεύω να τον έχω ψυχολογήσει κι εγώ σωστά.
Μέσα σ’ ένα καθαρά φιλικό περιβάλλον βρέθηκαν φίλοι του παραταξιακού χώρου και υποστηρικτές  για να κόψουν την παραδοσιακή Βασιλόπιτα και να περάσουν καλά !
Τι πιο αληθινό και ωραίο !
Ο Άρης μπορεί να δηλώνει την αποχώρηση του από τα κοινά κατά το πέρας της τρέχουσας θητείας του, δίνοντας χώρο στους νεότερους, αλλά δεν τον πήραν και τα χρόνια… σε κάθε περίπτωση αυτό μένει να αποδειχτεί και δεν πρέπει να ξεχνάμε την πορεία του και την συνδρομή του στα Τοπικά και Αυτοδιοικητικά  θέματα επί σειρά ετών ανεξαρτήτως θέσεων που κατείχε..  πολιτικών η διαχειριστικών.. διαφωνιών που εξέφραζε !  

μαζί μπροστά Μοσχάτο – Ταύρος  –  Αντώνης Μπούτσης
Άλλη μια παραταξιακή εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας και μάλιστα να κάνει το ντεμπούτο της, ήταν αυτή των ¨μαζί μπροστά Μοσχάτο – Ταύρος¨
Ο Αντώνης Μπούτσης μαζί με τα στελέχη της παράταξης αποφάσισαν να δώσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην εκδήλωση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις Δημόσιες Σχέσεις με τους Πρωτοκλασάτους… σηματοδοτώντας  την επικοινωνίας τους με την Τοπική Κοινωνία του Μοσχάτου – Ταύρου.  
Επέλεξαν ένα (φλατ) ίσιο επίπεδο για την εκδώλωση αντί των αμφιθεάτρων για να έχουν την αμεσότητα με τον κόσμο και να μην μοιάζουν όλα Θέατρο η Κινηματογράφος !
Η εκδήλωση καλλιτεχνικά επενδύθηκε από τον Φώτη Χαλκίδη, θέλοντας να περάσουν το ξεκάθαρο μήνυμα της φρεσκάδας και της νεότητας καθώς και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν μια πανέμορφη νεαρά φοιτήτρια.
Την εκδήλωση τίμησαν Κυρίως πολίτες του Ταύρου και Μοσχάτου, ενώ υπήρχε μεγάλη συμμετοχή της Νεολαίας, αποδεικνύοντας πλέον ότι στην  παράταξη αυτή η Νεολαία του τόπου στηρίζει τις ελπίδες της.

Όταν η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά !

Παράλειψή μου θα ήταν να μην αναφερθώ στο πρόσωπο και την προσωπικότητα του νέου καλλιτέχνη Φώτη Χαλκίδη, τον οποίο γνώρισα προσωπικά στο τέλος της εκδήλωσης κι είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω για λίγο μαζί του.
Το πηγαίο φωνητικό του ταλέντο μπορεί να γίνει αντιληπτό απ΄ όλους μας, όταν τον ακούμε. Ιδιαίτερη αξία όμως έχει όταν μπορούμε να παρατηρούμε την λεπτομέρεια…
Σε μια εκδήλωση που η ηχητική υποδομή είναι επαρκής για τις ανάγκες μιας εκδήλωσής δεν σημάνει ότι μπορεί να είναι και για έναν καλλιτέχνη τραγουδιού.
Για ένα Ταλέντο όμως είναι..  όπως τον Φώτη !
Όταν έχεις φωνή δεν χρειάζονται μηχανήματα για να καλύψουν τυχόν ατέλειες !
Αυτός ήταν και ο λόγος που επιδίωξα να μιλήσω προσωπικά μαζί του.
Διαπίστωσα την σεμνότητα και την Παιδεία αυτού του παιδιού, του νεαρού έφηβου, ο οποίος διέπεται από σεβασμό και ταπεινότητα.
Στα σχέδια του είναι να τελειώσει τις σπουδές του, ενώ ταυτόχρονα να καλλιεργήσει κι να αξιοποιήσει την προίκα που του χάρισε η φύση !
Καλή τύχη κι επιτυχία στα σχέδιά σου αγόρι μου !    


Αξιολογώντας στο τέλος αυτές τις εκδηλώσεις διαπιστώνει κάποιος ότι καμία δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά παρά μόνο την αφορμή,  που είναι εθιμοτυπική !   

Ποια εκδήλωση πήρε όμως το Μεγαλύτερο κομμάτι (Βασιλόπιτας)
από την τοπική κοινωνία του Μοσχάτου - Ταύρου ?

Την απάντηση θα την πάρετε πατώντας στον σύνδεσμο > Κάλπικη η λίρα... στο Παιγνίδι των εντυπώσεων !


Καλή χρονιά – Χρόνια Πολλά

Ευτυχισμένα και Δημιουργικά !



Αντώνης Λουκόπουλος

Δημοφιλή Άρθρα