Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Απογειοποίηση και Παραπετάσματα... !



Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη και την διακοκομματική Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, ο Υπουργός έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον και ευαισθησία στο θέμα, σταματώντας κάθε συνέχεια του συγκεκριμένου έργου. 

Μετά από την συνάντηση το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου, Συνεδρίασε εκτάκτως, εχθές το βράδυ, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:30, στην κοινότητα του Ταύρου, στο Παλαιό Δημαρχείο, όπως ακριβώς είχε ανακοινωθεί, για να συζητηθεί το θέμα της Υπογειοποίησης των γραμμών & διαβάσεων, του Προαστιακού και η απομάκρυνση των σημερινών ηχοπετασμάτων.

Μετά από μια τρίωρη διαβούλευση των Δημοτικών Συμβούλων και αρκετών Δημοτών, που παρευρίσκοντο,  έλαβαν μέρος σ’ αυτήν, παίρνοντας  τον λόγο και αναπτύσσοντας τα καθημερινά τους προβλήματα, που αντιμετωπίζουν επί χρόνια.

Μέσα από αυτή την διαβούλευση, αναδέχθηκαν τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ταύρου και δεν είναι άλλα από την ασφάλεια τους, επισημαίνοντας ότι κατά τύχη μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, όπως η ReplayNews στις ΑΝΤΙ-ΠΑΡΑ-ΘΕΣΕΙΣ, έχει τονίσει στο παρελθόν με σχετικό της άρθρο !

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κλείνοντας ψήφισε ομόφωνα την απομάκρυνση των υπαρχόντων ηχοπετασμάτων, τα οποία δεν πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές  και σε περίπτωση υποχρεωτικής τοποθέτησης ηχοπετασμάτων,  την αλλαγή τους με διάφανες επιφάνειες ηχοπετασμάτων κάτω από τεχνικές προδιαγραφές που να είναι σύννομες, ενώ προτείνουν την Υπογειοποίηση, ως μοναδικό και αποτελεσματικότερο τρόπο, τόσο της ηχορύπανσης κι περιβαλλοντολογικής αξιοποίησης του χώρου, αλλά Κυρίως την ασφαλή διέλευση των πεζών κατοίκων του Δήμου και των επισκεπτών, αποκλείοντας παντελώς την διασταύρωση των δύο διαφορετικών αρτηριών, αυτού του οδικού δικτύου με το σιδηροδρομικό δίκτυο.   

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα.. αφού κάποιοι εκ των Δημοτικών Συμβούλων δεν παρέλειψαν να μιλήσουν για την Απογειοποίηση  και τα Παραπετάσματα !       
* Η φωτογραφία είναι από ατύχημα στην περιοχή του Ταύρου - Αττικής, τον Μάρτιο του 2015, που προήλθε από την σύγκρουση διερχόμενου αυτοκινήτου με τρένο, σε μια από τις διαβάσεις.. 
Ευτυχώς ο οδηγός δεν έπαθε κάτι !




Αντώνης Λουκόπουλος

Δημοφιλή Άρθρα