Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Στην Νέα Σμύρνη Πέρα βρέχει...



Σε μια εποχή που η οικονομία έχει γονατίσει κάθε επιχειρηματία, κάθε νοικοκυριό ο Δήμαρχος της Νεας Σμύρνης, Πέρα βρέχει…

Προκλητική ακούστηκε η πρόταση του Δήμαρχου της Νέας Σμύρνης, κ. Τζουλάκη που θέλει να φέρει στο Δ.Σ. για την ενοικίαση Νέου Κτιρίου που βρίσκεται επί της Λεωφ.  Συγγρού.
Ενώ, το σημερινό κτίριο που νοικιάζει η Δημοτική Αρχή είναι 2.300 τ.μ. και πληρώνει το καθόλου ευκαταφρόνητο  ποσόν των 270.000 ευρώ/μήνα.

Τώρα έχει βρει κτίριο 4.000 τ.μ. επτά ορόφων, που θέλει να στεγάσει το Δημαρχείο του δήμου, δίνοντας 816.000 ευρώ/μήνα.
Δηλαδή θέλει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου  κατά 546.000 ευρώ/μήνα, δηλαδή των δημοτών του δήμου, πέραν των υπολοίπων εξόδων, παγίων Δ.Ε.Η.,  συντήρησης κλ..
   
Απορώ πως δεν έχει περάσει από το μυαλό των διοικούντων ότι με 800.000 ευρώ/μήνα δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα κτίριο για την στέγαση του Δημαρχείου.

Δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων και νηπιαγωγείων του δήμου, να επιμεληθούν για την φροντίδα των ηλικιωμένων και σε κάθε περίπτωση να μειώσουν τις δημοτικές εισφορές προς όφελος των δημοτών, όταν η κοινωνία βάλλεται οικονομικά !

Επιτέλους πότε θα καταλάβουν ότι τα έργα βιτρίνας κατ’ ουσία δεν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αντιθέτως τα πληρώνουν υπερδιπλάσια, ενώ εξυπηρετούν μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και τους αυλικούς των δημοτικών παρατάξεων. 

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος 

Δημοφιλή Άρθρα