Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ποιος είναι Αλήθεια, ο Αντιδήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Άκης Δείξιμος ?

Ποιος είναι αλήθεια ο Άκης Δείξιμος, που συγκέντρωσε τους περισσότερους Σταυρούς Προτίμησης της Τοπικής Κοινωνίας Μοσχάτου Ταύρου και τον ανέδειξε Πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο  ?
Ήταν ένα ερώτημα που με απασχόλησε, πιστεύοντας ότι για να ασχοληθείς με τα κοινά και ιδιαίτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, δεν φτάνει μόνο να είσαι ένας Δημοφιλής Τραγουδιστής, όπως είναι ο ΆκηςΔείξιμος !

Ας δούμε όμως μαζί το βιογραφικό του, όπως το έχω καταγράψει εν αγνοία του και συνεχίζουμε..


Ο Άκης, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην νεολαία, αλλά φαίνεται να έχει και ιδιαίτερη ευαισθησία στην Τρίτη Ηλικία, από την στιγμή που είναι πάντα διαθέσιμος να την ψυχαγωγεί αφιλοκερδώς κάθε φορά που θα του ζητηθεί, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου !
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοσχάτο, ενώ μέχρι και σήμερα είναι κάτοικος Μοσχάτου !

Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, μαθήματα κιθάρας,  ενώ παράλληλα ξεδιπλώνοντας το πηγαίο ταλέντο του, συμμετείχε σε σημαντικές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου!

Με μεγάλη μου έκπληξη, όταν άρχισα να ψάχνω για τον Άκη Δείξιμο, διαπίστωσα να συναντάται η φωνή του, πίσω από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας, αφού έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους στα φωνητικά – backing vocals !  
Ο Άκης Δείξιμος, ως μουσικός ξεκινά να συνθέτει τραγούδια από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, που τον οδήγησαν σε πολύ επιτυχημένες συνεργασίες με μεγάλα και αναγνωρισμένα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου όπως, τον Αντώνη Ρέμο, Γιάννη Πλούταρχο, Βασίλη Καρρά, Σταμάτη Γονίδη, Δημήτρη Κόκοτα, την Νατάσσα Θεοδωρίδου, Λίτσα Γιαγκούση, Πέγκυ Ζήνα κ.ά., τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και μας έχουν συντροφεύσει σε διάφορες στιγμές της ζωής μας !

Για να δείτε ένα μέρος της Καλλιτεχνικής & Δισκογραφικής Διαδρομής του Άκη Δείξιμου δεν έχετε παρά να πατήστε επάνω στο όνομά του !

Σήμερα ο Άκης Δείξιμος είναι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μοσχάτου Ταύρουπιστεύω δικαιωματικά – εκ του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών κι έχω την εντύπωση, ότι θα πρέπει να τον γνωρίζουμε λίγο πάρα πάνω, από την στιγμή που κατέχει μια θέση ευθύνης !

Έτσι μπήκα στον πειρασμό να γνωρίσω λίγο περισσότερο τις ικανότητές του και να προσδιορίσω τις προσδοκίες που μπορεί να έχει η Τοπική Κοινωνία από εκείνον που ανέδειξε, ως Πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο !

Η γνωριμία μας ξεκινά μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, από την προηγούμενη τετραετία – πενταετία, ως νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, όπου είχα την δυνατότητα να μιλήσω μαζί του, σε καθαρά κοινωνικό επίπεδο, συγκρατώντας ως πρώτη εντύπωση ένα άτομο συνεσταλμένο με ιδιαίτερη ευγένεια, που δεν ήταν προσποιητή εικόνα, αλλά πήγαζε από την παιδεία και τον χαρακτήρα που φαίνεται να έχει, όσο μπορούσα να διακρίνω !

Όταν τον είδα τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές, τον συνεχάρη για την πρωτιά του και τον ρώτησα, πως θα διαχειριστεί από εδώ και πέρα αυτήν την ευθύνη που του έδωσε η Τοπική Κοινωνία ?

Με μεγάλη ευγένεια και υπευθυνότητα, ομολογώ, μου απάντησε :
«Αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης, όσο και την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό μου και θα το ανταποδώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Η πρώτη θητεία Δημοτικού Συμβούλου, μου έδειξε κάποια πράγματα, ενώ είχα παράλληλα και πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Και συνέχισε..
Την απόφαση να ξανά κατέβω σε αυτές τις εκλογές, ήταν λίγες ημέρες πριν την Κυριακή των εκλογών και ήταν συνειδητή, όχι με αυτοσκοπό, αλλά βοήθεια στον Ανδρέα Ευθυμίου !
Ωστόσο, απεγκλωβίστηκα από επαγγελματικές υποχρεώσεις, κρατώντας τις σημαντικότερες για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην πόλη που Αγαπώ και δεν αλλάζω με τίποτα !
Είδη ο κόσμος μου απέδειξε με την ψήφο του, που την μεταφράζω σε εμπιστοσύνη – τώρα με την σειρά μου θα την ανταποδώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συμβάλλοντας πρωτίστως στην υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών μας.
Είμαι ευγνώμον !!!» 

Τότε ακόμη δεν είχε αναλάβει την Αντιδημαρχία Πολιτισμού !  

Η επόμενη συνάντηση που είχαμε, ήταν λίγο μετά το Νέο έτος, ανταλλάσσοντας ευχές και δοθείσης ευκαιρίας, έθεσα θέματα προς συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων,  για το κόστος του Καρναβαλιού της Νέας χρονιάς 2020, την δυνατότητα να  υπάρξει  οικονομική ανταποδοτικότητα για τον Δήμο και τις τοπικές επιχειρήσεις !
Η θέση του ήταν :
«Αντώνη, προέρχεσαι από τον ιδιωτικό τομέα, όπως προέρχομαι κι εγώ.
Σκοπός μου είναι το Καρναβάλι του 2020 να μην ξεπεράσει τον περσινό προϋπολογισμό, ο οποίος γνωρίζω, ότι ήταν μικρότερος από την προηγούμενη χρόνια του 2018.
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε το Καρναβάλι λειτουργεί ως μια μεγάλη διαφήμιση του Δήμου μας, που μέσα από αυτή γνωρίζουν την πόλη μας και την επισκέπτονται από διάφορους δήμους τις Αττικής, αλλά και της Ελλάδας ! 
Έχοντας την εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων, θα καταφέρω με χορηγούς να έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, που οι εκδηλώσεις θα μείνουν αξέχαστες στον κάθε επισκέπτη και θα τους καλέσω να είναι όλοι εκεί !
Αισιοδοξώ, ότι κάθε χρόνο το Καρναβάλι θα είναι και καλύτερο του προηγούμενου !
Πάντως το Καρναβάλι του 2020 θα είναι πιο πλούσιο και σε κάποια σημεία διαφορετικό του περσινού ! Όσο για την ανταποδοτικότητα, συμφωνώ, ότι υπάρχουν δυνατότητες και σκέψεις που χρειάζονται οργανώσει για το επιθυμητό  αποτέλεσμα!»

Στην συνέχεια είχαμε την δυνατότητα να επεκταθούμε στον ρόλο του Αν/ρχου Πολιτισμού, να μην εξαντλείται μόνο στο Καλλιτεχνικό κομμάτι, σ’ ένα Καρναβάλι και την περίοδο εορτών Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς,  αλλά με την πολυδιάστατη έννοια που χαρακτηρίζεται μια κοινωνία από τον Πολιτισμό της !
«Αντώνη, έχεις απόλυτο δίκιο ! Ήταν η απάντησή του και συνέχισε.. 
Έχω σκοπό να οργανώνω διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του χρόνου, οι οποίες δεν θα είναι μόνο εκδηλώσεις μουσικές, αλλά και άλλων ψυχαγωγικών θεαμάτων, καθώς επιμορφωτικού και διαπαιδαγωγικού χαρακτήρα για μας και την τοπική μας κοινωνία – προάγοντας την πολιτισμική μας κουλτούρα !!!»



Διαπιστώνω, ότι ο Αντιδήμαρχος ΠολιτισμούΆκης Δείξιμος πέραν του καλλιτεχνικού ταλέντου, διαθέτει Διακριτικότητα, Ειλικρίνεια και Ευγένεια, συστατικά του χαρακτήρα του, που υπάγονται στην έννοια του πολιτισμού, όπως καταγράφεται από τον ιστορικό  Lucien Febvre, όπου έζησε τον 16ο αιώνα !



Φεύγοντας από την συνάντηση είχα πάρει και μια ολοκληρωμένη απάντηση γιατί ο Άκης, πέραν της αναγνωρισιμότητας, λόγω επαγγέλματος, εξελέγχει πρώτος !

Άκη μου, δεν ξέρω εάν ξέχασα κάτι σημαντικό από την επαγγελματική - καλλιτεχνική σου διαδρομή, καθώς και τις συζητήσεις που είχαμε, παρακαλώ διόρθωσε με !!!


Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σου και πιστεύω να δικαιώσεις την Τοπική Κοινωνία αναβαθμίζοντας το μέχρι σήμερα έργο του Δήμου στα Πολιτιστικά δρώμενα !

Πριν κλείσω αυτό το αφιέρωμα στον Αγαπητό μας Άκη, ας δούμε και τι έχουν πει κατά καιρούς, κάποιοι άνθρωποι για τον Άκη που τον γνωρίζουν καλύτερα και έχουν συνεργαστεί μαζί του :    

Αντώνης Βαρδής
« Ο Άκης είναι ανιψιός και βαφτισιμιός μου και από μικρό τον παρακολουθούσα και είχα διακρίνει το ταλέντο του και την αγάπη του για την μουσική. Σπουδάζοντας βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο και νομίζω πως η στιγμή αυτή που κάνει το CD είναι η καταλληλότερη γιατί εκτός από καλός τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης, είναι πιο ώριμος και με περισσότερες γνώσεις. Του εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου να έχει μεγάλη επιτυχία και ν’ αγαπηθούν τα τραγούδια του από τον κόσμο ». 

Πασχάλης Τερζής
«Ο Άκης είναι ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, μουσικός, τραγουδιστής και πάνω απ’ όλα σπουδαίος άνθρωπος. Του χρειαζόταν μια ευκαιρία και νομίζω πως του δίνεται με αυτό τον δίσκο. Επιπλέον είναι πολύ καλός και στο πάλκο. Πιστεύω -και του το εύχομαι- ότι θα καθιερωθεί πολύ γρήγορα». 

Πέγκυ Ζήνα
«Με τον Άκη μας δένουν πάρα πολλά. Εκτός από την κοινή μας αγάπη για τη μουσική, μεγαλώσαμε στα ίδια στενά του Μοσχάτου και κάναμε φωνητικά στους πιο σημαντικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι ένας τραγουδιστής που σε αντίθεση με τη φρεσκάδα της ηλικίας του, έχει μεγάλη εμπειρία, πλούσιο ρεπερτόριο και μια υπέροχη, αξιοζήλευτη φωνή. Του αξίζουν τα καλύτερα και του εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου καλό δρόμο προς την κορυφή. Άκη σ’ αγαπάω πολύ!» 

Φοίβος
«Ο Άκης αποτελεί έναν από τους μόνιμους συνεργάτες μου τα τελευταία χρόνια. Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα τραγούδια που έχω βγάλει αυτή τη δεκαετία χωρίς να τον χρησιμοποιήσω. Όταν τον καλώ στο στούντιο, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχω το καλύτερο αποτέλεσμα, όσο δύσκολη κι αν είναι η ‘αποστολή’ που του αναθέτω. Θα μπορούσα να πω ότι δεν μου έχει αφήσει περιθώρια να μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος καλύτερος ή έστω ισάξιός του! Είναι πολύ ταλαντούχος, πολύ έμπειρος πια, άριστος συνεργάτης και απόλυτα επαγγελματίας. Άλλωστε νομίζω ότι έδειξε τις ικανότητές του στο μουσικό reality του ΑΝΤ1 X-Factor, όπου η ομάδα την οποία ανέλαβε να εκπαιδεύσει και καθοδηγήσει, έφτασε με απόλυτη ασφάλεια στην επιτυχία. Άκη μου, σου εύχομαι κάθε επιτυχία. Με πολλή αγάπη και εκτίμηση» 


Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος

Δημοφιλή Άρθρα