Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Δήμαρχε, αυτές οι ενέργειες και αποφάσεις πόσο προβλέπονται από τον κανονισμό και την εν γένει νομοθεσία ?

Μετά την χθεσινή ανάρτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, Πέτρου Καραφωτιά,

αναφορικά με το περίπτερο που πρέπει να φύγει από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, από την οδό Αγ. Σοφίας & Χρ. Σμύρνης 16 της Κοινότητας Ταύρου, για λόγους οδικής ασφάλειας, ενώ  
η πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής, επιμένει να θέλει να μεταφέρει το περίπτερο σε νέα θέση επί την συμβολή των οδών Θηβών και Χρ, Σμύρνης, χώρο που βρίσκεται ιστορικό μνημείο της πόλης του Ταύρου,
αγνοώντας διατάξεις που αφορούν την  νομοθεσία που διέπει την εν γένει λειτουργία των περιπτέρων και τον καθορισμό των σημείων, καθώς και την Κανονιστική Περιπτέρων του δήμου Μοσχάτου Ταύρου.


Ο Πέτρος Καραφωτιάς, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος προχώρησε σε ένσταση κατά της αποφάσεως αυτής για τους πάρα κάτω σοβαρούς λόγους :
Α. Το έγγραφο που έχει διαβιβαστεί από την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρει ότι η μετατόπιση του περιπτέρου γίνεται εντός της παλαιάς θέσης Ν. 1044/71, ενώ η νομοθεσία αναφέρεται, ότι μπορεί να γίνει σε κοντινή παραπλήσια θέση. H συγκεκριμένη απόσταση από το ένα σήμειο στο άλλο είναι πολύ μεγαλύτερη, ώστε 
Β. Να μην μιλάμε για μετατόπιση, αλλά για μεταφορά του περιπτέρου.!
Συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. και των αρμοδίων οργάνων του δήμου, να γίνει πρώτα κατάργηση της παλαιάς θέσης και ψήφιση νέας θέσης δραστηριότητας, με όλα αυτά τα στοιχεία που προβλέπονται, όπως τοπογραφικά διαγράμματα αρμόζουσας κλίμακας με πλήρη στοιχεία του κοινόχρηστου χώρου και των πέριξ αυτού χώρου κλπ..
Γ. Για την νέα προτεινόμενη θέση, θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας του Ταύρου, όπως αυτή  απορρέει βάσει του νόμου 4093/12. Στοιχεία που δεν έχουν υιοθετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά προχωρούν μονομερώς ως προς την εκτέλεση της απόφασης.
Δ. Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα και σε κάθε περίπτωση, ότι  η προβλεπόμενη νομοθεσία που καθορίζει τις θέσεις και την λειτουργία των περιπτέρων αναφέρει σχετικώς : 
Για τον καθορισμό των θέσεων περιπτέρων, λαμβάνονται υπόψη οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, των δασικών περιοχών, των αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων, της δημόσιας κυκλοφορίας, την αισθητική και λειτουργική φυσιογνωμία του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και την εν γένει προστασία της κοινή χρήσης.




Η ένσταση γίνεται 
προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ.,
Θανάση Μελίστα και 
κοινοποιείται προς τον 
Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου, 
Ανδρέα Ευθυμίου, 
τα μέλη του Δ.Σ., 
τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ταύρου και 
την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής Τμήμα Ο.Τ.Α.






Και ερωτώ τον αγαπητό Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου,
αντί να ασχολείται αν προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων η δυνατότητα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ταύρου, να παραχωρεί το γραφείο του προς χρήση σε δημοτικό σύμβουλο,
μήπως είναι πιο εποικοδομητικό και περισσότερο αναγκαίο να ασχοληθεί με την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την νομοθεσία που διέπει την εν γένει λειτουργία των περιπτέρων.. ?

Μήπως αγνοείται ή απαξιώνεται η ιστορία της πόλης του Ταύρου  ?
Μήπως θα πρέπει να συμμορφώνονται οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι, με την κείμενη νομοθεσία ? 

Αποσπάσματα :



Μήπως θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει ισονομία και ισοτιμία, ανεξαρτήτως τί ψηφίζουν οι δημότες και ποιων είναι φίλοι και συγγενείς  ?  Μήπως, λέω εγώ τώρα ? 

Μήπως οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι, Βασίλης Γρούμπας & Γιάννης Σάββας, στο πάρα κάτω δημοσίευμα που έχει γίνει από τον Μάρτιο 2021 –  πριν καταλήξει  κι αυτή η περίπτωση στο αρμόδιο τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  ?  Γιατί εκεί το βλέπω να καταλήγει..  


Σίγουρα Δήμαρχε, αγαπητέ, Ανδρέα, στο τέλος της 4ετιας,
πίστεψέ με, δεν θα κριθείς για τα γραφεία που έδωσες ή πήρες από τους δημοτικούς συμβούλους σου, αλλά από την επιλογή των συνεργατών σου, που ασκούν διοίκηση !!!
Ούτε από τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά από τα προβλήματα και την εικόνα της καθημερινότητας στην πόλη !!!  

Και η σούμα είναι αρνητική !!!
Για να δούμε ποιους θα αλλάξεις από Σεπτέμβριο ?


Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος 

Δημοφιλή Άρθρα