Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Τα ΘΑ… του Αντώνη Μπούτση !



Από το 2010, για τον ενιαίο Δήμο μας, το Πάρκο των Ενόπλων είναι ένας φυσικός πλούτος, πνεύμονας οξυγόνου της πόλης μας και των Αθηναίων.
Ένα αναξιοποίητο Πάρκο το οποίο μπορεί να δώσει πολλά και να γίνει ένας φυσικός πολυχώρος, χωρίς να χάσει την φυσική του ομορφιά !
Όσο μένει αναξιοποίητος η φύλαξη του δεν μπορεί να προσφέρει κάτι , όπως και κάθε είδους εκμετάλλευση με πρόχειρες εκτιμήσεις και προεκλογικές αερολογίες περί φύλαξης και εκμετάλλευσης. 

Μην ξεχνάμε όμως, πως η ενοποίηση των Δήμων δεν έγινε με Μαγικό Τρόπο και τα οικονομικά του πρώην Δήμου Ταύρου, κατά την ενοποίηση των Δήμων, ήταν υπερχρεωμένος …

Όλα λοιπόν θα πρέπει να γίνονται με μια σειρά και πάντα προέχουν τα οικονομικά, ως απαράβατος κανόνας για να μπορούν να γίνουν έργα ή να συντηρηθούν επαρκώς και να μην καταλήξουν σ’ αυτό το σημείο !

Ωστόσο, δεν μπορώ να ακούω Αερολογίες και Αντιπολιτευτικό λόγο από Παράταξη που ο Επικεφαλής της, πριν 2 έτη ήταν κι ο ίδιος μέρος της Συμπολίτευσης και δεν έκανε κάποια επίσημη αναφορά, σε όλα μέχρι σήμερα που τα τελευταία 2 χρόνια υποστηρίζει..
Ας μας δείξει πρακτικά πριν την ανεξαρτητοποίηση του ή έστω και επιστολές προς τον Δήμαρχο ή την Δημοτική Αρχή με προτάσεις του για το αντίθετο..

Σήμερα δε, έστω κι αν αποφάσισε να αντι πολιτευτεί, αναφαίρετο δικαίωμα του και του καθενός μας είναι.. και Δημοκρατικότατο ! Δεν λέω ?

Δεν μπορεί, όμως να λέει και να υπόσχεται Ατεκμηρίωτες Προτάσεις περί φύλαξης, όταν τα κονδύλια είναι υπέρογκα, μόνο για την φύλαξη και μάλιστα μιλάει για Ιδιωτικοποίηση με όσα συνεπάγεται αυτή.. σε κόστος και πελατειακών σχέσεων… Αποδεικνύοντας ότι Δεν έχει ούτε πρόγραμμα, ούτε τάξη μεγέθους υπ’ όψιν του !

Για να υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση και λύση χρειάζεται ειδική μελέτη από συνεργαζόμενους κλάδους επιστημόνων για την σχεδίαση ενός  Σύγχρονου Οικολογικού Πάρκου !
Μελέτη ολόκληρου του Πάρκου – Γεώτρηση για νερό – Δασολογική μελέτη για τα υπάρχοντα δένδρα – Αρχιτεκτονική μελέτη Οικολογικών κατασκευών  εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για εστίαση και συνάθροιση ατόμων,  ποδηλατοδρόμιο γύρο του Πάρκου – Μηχανολογική μελέτη για ηλιακή ενέργεια για τον φωτισμό του Πάρκου  και φυσικά Οικονομοτεχνική μελέτη για την συντήρηση και την απόσβεση του κόστους.
Σε αυτό το Πάρκο δεν θα πρέπει να λείπει η πρόβλεψη επίσκεψη ζώων και ταϊστρών με μια ολοκληρωμένη σχετική μελέτη.  

Αυτή όμως δεν υπάρχει !

Μέχρι σήμερα δεν άκουσα κάτι τέτοιο ! 
Δεν είδα καμία μελέτη σχετική.. παρά μόνο προχειροδουλειές κι εξαγγελίες χαζές.. ανούσιες.. και προεκλογικούς φανφαρονισμούς !    

Όλοι ξέρουμε ότι, ο καθένας μπορεί να Τάζει και Λέει ότι θέλει, πόσο μάλλον όταν ξέρει ότι δεν θα Διοικήσει !
Ούτε φόρο πληρώνει, ούτε οικονομικό κόστος έχει !

Πάρκα ΘΑ φτιάξει.. και
30% μείωση ΘΑ κάνει στα Δημοτικά Τέλη καταστημάτων.. και
Φωτισμό ΘΑ βάλει.. και
τα Φώτα ΘΑ μας αλλάξει.. και
ότι άλλο περνάει από το χέρι του ΘΑ κάνει.. αρκεί να βγει Δήμαρχος !

Λεφτά – Χρήματα Δεν μας είπε που ΘΑ βρει ?
Ξέρω κι Εκείνος ξέρει καλύτερα από εμάς..
Χρήματα Αγαπητοί μου Συμπολίτες Υπάρχουν… Γ.Α.Π.
Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου – Δ.Ν.Τ.
Εάν θέλετε έναν Δήμο Υπερχρεωμένο ? 

Τα περισσότερα ΘΑ και ΘΑ που έχει ακούσει ο Δήμος  Μοσχάτου  – Ταύρου !
Το Μοσχάτο  βλέπω να γίνεται Μονακό και ο Ταύρος  Ελβετικό Θέρετρο !



Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος 

Δημοφιλή Άρθρα