Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ποιος κερδίζει & Ποιος χάνει στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου ?



Μετά την στήριξη του πρώην Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Άρη Κρεμμύδα στο πλευρό της Διοικούσας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, φαίνεται ο Ανδρέας Ευθυμίου να κάνει περίπατο στις εκλογές του Μαΐου 2019.
Φαίνεται να μην είναι πλέον μόνο ο Πρώτος, αλλά με μεγάλη διαφορά να κερδίζει την εκλογική μάχη και να αγγίζει πιθανότατα τα ποσοστά του προκατόχου του Αείμνηστου Ταξιάρχη Παπαντώνη.

Ενώ ο Δημοκρατικός θεσμός χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση για να λειτουργήσει σωστά, όποια κι αν είναι η Συμπολίτευση, Άριστη των Αρίστων, αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.  

Ποιο ξεκάθαρα !
Τι γίνεται  με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ;
Το μεγάλο μπαράζ θα γίνει μεταξύ αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για να περάσουν εντός Δημοτικού Συμβουλίου και να πείσουν για την Αντιπολιτευτική τους Ικανότητα !
Σε τι βαθμό άραγε ;

Νέα Δημοκρατία  ?
Έχουμε την Νέα Δημοκρατία, η οποία  είναι προς το παρόν ανύπαρκτη η παρουσία της στα δρώμενα και  τον πολιτικό χάρτη του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.
Πέραν από μια βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη μας, η οποία είναι και έδρα της, για να θυμίσει την ύπαρξη της, ουδεμία άλλη παρουσία προεκλογική εμφανίστηκε ή επίσημη θετική πρόταση έγινε από το κόμμα που φαίνεται να είναι από τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις, η αυριανή Κυβέρνηση.
Πηγές που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, μιλούν για την στήριξη στο πρόσωπο του Δημάρχου, Ανδρέα Ευθυμίου, ενώ φαίνεται να αφήνουν πίσω τους το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Πηνιώτη, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμη θετικά στην προτεινόμενη υποψηφιότητα του.
Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω να θέλει να πάει με τους ηττημένους και να δώσει στήριξη στην Δημοτική Παράταξη ¨μαζί μπροστά¨, που ο Επικεφαλής της, Αντώνης Μπούτσης προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει φωτογραφιζόμενος , ως «γύφτικο σκεπάρνι» με στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

¨μαζί μπροστά Μοσχάτο – Ταύρος¨  Αντώνης Μπούτσης
Η Δημοτική Παράταξη ¨μαζί μπροστά Μοσχάτο – Ταύρος¨, προσπάθησε να παρουσιάσει το Νέο και ελπιδοφόρο, την ισχυρή και μαχητική αντιπολίτευση, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τα περισσότερα στελέχη των Ιδρυτικών της μελών.
Αντί να μεγαλώνει, συνεχώς συρρικνώνεται ! 
Είναι ένα πολιτικό κακέκτυπο του παρελθόντος, που εκφράζει μόνο προσωπικές φιλοδοξίες του Επικεφαλής της παράταξης, Αντωνίου Μπούτση και κάποιων στελεχών της, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει Λαϊκίστικη συμπεριφορά  από την στιγμή που δεν είναι εφαρμόσιμες και ολοκληρωμένες.  
Έχει βασιστεί και παραμένει στον Πολιτικό χάρτη του Δήμου, στηριζόμενη στην αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάσει υποψήφιο Δήμαρχο.
Είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξη της και για να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου, ενώ πλέον έχει μπει τέλος στο πολιτικό παιγνίδι των συναλλαγών ! 

Νικόλαος Βιδάλης
Η υποψηφιότητα του Νίκου Βιδάλη, ενός εξαίρετου προσώπου στον ιδιωτικό τομέα του κλάδου της ασφάλισης, βρίσκεται σε δύσκολη πολιτικά θέση από την στιγμή που έχει ακραίες θέσεις και το μοναδικό του αφήγημα και σύνθημα παράγει τοπικιστική ακραία συμπεριφορά, βασισμένη στην ανεξαρτητοποίηση του παλαιού δήμου Ταύρου και όχι στην ενοποίηση του,  δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα, παρά επιλύοντας !
Άλλος ένας μοναχικός και οπισθοδρομικός καβαλάρης που δεν έχει εκλογική τύχη, ενώ του έχουν προταθεί συνεργασίες, παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του.

Κινείται βεβαία με μεγαλύτερη πολιτική αξιοπρέπεια ο Νίκος Βιδάλης, συμφωνούμε ή όχι μαζί του, απ’ ότι ο Αντώνης Μπούτσης, ο οποίος τρέχει πανικόβλητος να λάβει χέρι βοηθείας… αλλά τρώει πόρτα !

Και οι δύο πάρα πάνω παρατάξεις έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την Προσωπική Προβολή και Ανάδειξη, όταν η εποχή και η κοινωνία αναζητά και επιτάσσει  συνεργασίες, είτε εντός Δημοτικού Συμβουλίου, είτε πριν, εκείνοι στραβά αρμενίζουν.

¨Πολίτες Μπροστά¨  Άρη Κρεμμύδα
Επειδή πολλά λέγονται και για την κίνηση του Άρη Κρεμμύδα για την ανεξαρτητοποίηση του από την Δημοτική Παράταξη ¨Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή¨ και την προσχώρηση του στην Δημοτική Παράταξη του Ανδρέα Ευθυμίου ¨Σύγχρονος  Δήμος – Ανθρώπινη Πόλη¨ έχει δύο σκέλη.

Η ανεξαρτητοποίηση του εκτιμάται  ότι έγινε από πολιτικές διαφορές με τον Νέο Επικεφαλής της παράταξης και δεν ήταν μόνο προσωπική, από την στιγμή που τον ακολούθησαν ή συμφώνησαν κι άλλοι έξη.
Ένας θα μπορούσε να κάνει λάθος ή να είχε προσωπικούς λόγους, όταν ακολουθούν και οι άλλοι έξη, ενισχύει την γνώμη των πολιτικών διαφορών, θέσεων κι απόψεων !
Όσο για την προσχώρηση του στην παράταξη του Ανδρέα Ευθυμίου, σε δεύτερο στάδιο, ήταν μια τίμια και έντιμη πολιτική απόφαση, ακριβώς γιατί ήταν πριν τις εκλογές κι όχι μετά, που τότε γίνονται συναλλαγές διαφόρων τύπων..

Ο Άρης Κρεμμύδας με μια κίνηση κάνει Ματ και βάζει τέλος στις διαφορές μετεκλογικές συναλλαγές και προσωπικά παιγνίδια κάποιων ιδιαίτερα φιλόδοξων.. της πόλης μας, με ξεκάθαρες λύσεις ! 

¨ Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή¨  Μπάμπης Μπιλίνης
Ας έρθουμε όμως και στην Αντιπολίτευση η οποία λαμβάνει την σκυτάλη της μείζονος, με Επικεφαλής τον Μπάμπη Μπιλίνη ¨ Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή¨ , μετά τους εσωτερικούς κλυδωνισμούς που υπήρξαν, μια υποψηφιότητα με συμπαγή πλέον χαρακτηριστικά, χωρίς φανφαρονισμούς έχοντας αντιπολιτευτικό λόγο ουσίας, συνεχίζει την πορεία της.
Είναι η μόνη Παράταξη που μπορεί να παράγει Σοβαρή Αντιπολίτευση, έχοντας αξιόλογα στελέχη, εξ αυτών μερικά με αξιόλογη Αυτοδιοικητική εμπειρία κι επιστημονική βάση.

Ένα σημαντικό θέμα που έχει αναδείξει και επικοινωνήσει ο Επικεφαλής της Παράταξης, Μπάμπης Μπιλίνης, είναι αυτό της Διαχείρισης των Σκουπιδιών.
Αυτό δεν το επικοινώνησε με στην Τοπική Κοινωνία για να επισημάνει τον Μη Καθαρό Δήμο μας, όπως ορισμένοι το εξέλαβαν… Κάθε άλλο !
Είναι η αναγκαιότητα, που τα επόμενα δύο χρόνια, θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι των Δήμων της χώρας μας για την Διαχείριση των σκουπιδιών και αποβλήτων.
Είναι με το θέμα που έχει ασχοληθεί, ενδελεχώς και επισταμένα σε Περιφερειακό επίπεδο κι έχει συμμετάσχει ενεργά σε όσα νομοθετικά ισχύουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.    

Η Διαχείριση των σκουπιδιών είναι συνδεδεμένη με την αξιοποίηση επιφέροντας χρήματα στον Δήμο, αλλά και μεγάλα πρόσθημα σε αντίθετη περίπτωση, μη συμμόρφωσης με την σχετική νομοθεσία.
Αρά πέραν της Περιβαλλοντολογικής συνείδησης του καθενός μας, συνδέεται και με την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας !
Φυσικά, αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των δήμων για την αξιοποίηση και την αναβάθμιση ποιότητας της ζωής μας, δεν φτάνει μόνο αυτό !
Υπάρχουν κι άλλα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και καλείται η Παράταξη της πλέον μοναδικής και  ουσιαστικής Αντιπολίτευσης να επικοινωνήσει με τον πολίτη. 

Κύρια Πολιτικά Χαρακτηριστικά Υποψηφίων Δημάρχων

Παράταξη Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου
Συμπαγής όσο ποτέ – Υπεροχή Νίκης από την 1η Κυριακή με υψηλά % αυτοδυναμίας !

Παράταξη Μείζονος Αντιπολίτευσης Μπάμπης Μπιλίνης
Ουσιαστική Αντιπολίτευση με Κύρος και Γνώση !

Παράταξη Παναγιώτης  Κυριαζίδης
Σταθερή Αξία !

Παράταξη Αντώνη Μπούτση
Τα περισσότερα ΘΑ και ΘΑ.. – Ο υποψήφιος της φωτογραφίας και των Κοινωνικών εκδηλώσεων – Χωρίς πολιτικό περιεχόμενο  !

Παράταξη Νικόλαου Βιδάλη
Μοναχικός - Οπισθοδρομικός καβαλάρης !



Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος 



Δημοφιλή Άρθρα