Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη της Ελένης Λάζαρη, Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζωγράφου Αττικής


Πριν ξεκινήσουμε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την Ελένη Λάραζη, ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο στον Δήμο Ζωγράφου - Αττικής, με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό της Δημοτικής Παράταξης ¨ Μαζί για την Πόλη μας¨, με Επικεφαλής  την νυν Δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη,
καλό είναι να την γνωρίσουμε λέγοντας δύο λόγια για την προσωπικότητα της και την επαγγελματική της σταδιοδρομία.


Κατάγεται από γονείς αστικής οικογένειας της Λευκάδος.
 Στην Λευκάδα μεγάλωσε και πέρασε τα μαθητικά της χρόνια, ενώ γεννήθηκε στην Αθήνα.
 Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή της Θράκης και δραστηριοποιείται ενεργά εδώ και 25 χρόνια με την Γενική Μαχόμενη Δικηγορία.  
✔ Διετέλεσε ενεργό Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
  Δίδαξε Δίκαιο στην Σχολή Αστυφυλάκων κατά τα έτη 1999 έως 2001.
✔ Από το 2014 συμμετέχει ως ενεργό Μέλος του Συνδικαλιστικού φορέα –  Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  υπερασπίζοντας καθημερινά τα δικαιώματα των δικηγόρων.  

Κυρία Ελένη Λάζαρη,
με ποια κριτήρια επιλέξατε την Ανεξάρτητη Δημοτική  Παράταξη ¨Μαζί για την Πόλη μας¨, με Επικεφαλής  την νυν Δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη ;

Την κ. Τίνα Καφατσάκη την γνώρισα μέσα από την ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά – πολιτικά.  
Ποιο συγκεκριμένα,
όταν εξέφρασα την επιθυμία να προσφέρω στα κοινά της Πόλης μου, που επί 25 συναπτά έτη μένω σ’ αυτήν.
Τότε ο επί χρόνια φίλος και συνάδελφός μου, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διονύσης Παντής, Ιδρυτικό Μέλος & Υπεύθυνο Δικαιοσύνης του Κινήματος Ιδεών & Πράξης ¨ΠΡΑΤΤΩ¨, ζήτησε συνάντηση μαζί της.
Μέχρι τότε, την γνώριζα από το έργο της, όπου κι αυτό εκτίμησα, ως απλός πολίτης και κάτοικος της περιοχής.
Αυτός ήταν ένας λόγος για την ψηφίσω, όχι όμως επαρκής για  να συνεργαστώ και μάλιστα στον βαθμό που χρειάζεται και απαιτείται από μια υποψηφιότητα.
Όταν την γνώρισα διαπίστωσα τόσο τις Διοικητικές της ικανότητες, όσο και τον Ανθρώπινο χαρακτήρα της, την αμεσότητα, αλλά και την ευαισθησία της.
Η σύγκληση απόψεων και θέσεων κάτω από κοινές και σταθερές αξίες δημιούργησαν ένα πρόσφορο κλίμα συνεργασίας δίνοντάς μου την δυνατότητα να μπορώ κι εγώ να βάλω ένα λιθαράκι για το γενικό καλό του Δήμου μας.

Κλείνοντας την απάντησή μου σ’ αυτό το ερώτημά σας, θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου, πιστεύοντας σε μια άριστη συνεργασία προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας.

Ποιο είναι το μέχρι σήμερα σημαντικό έργο που πιστεύετε, ότι έχει κάνει η νυν Δήμαρχος Ζωγράφου ;

Να ξεκινήσω από τα οικονομικά του Δήμου, λέγοντας, ότι ο δήμος δεν είναι χρεωμένος και ακόμα καλύτερα μπορώ να σας πω, ότι ο δήμος εξυπηρετεί τα δάνειά του επαρκώς και μάλιστα έχοντας καταφέρει την μείωση του επιτοκίου από 7,1% σε 4,30%.
Την αύξηση του Ταμειακού Υπολοίπου του Δήμου στα 15.550.000 ευρώ.   
Ενώ παράλληλα   έγινε
Η μείωση τελών για τις κατοικίες μειώθηκε κατά 15,10%, για τα καταστήματα 15,30%, ενώ διορθώσεις έγιναν και στο ΤΑΠ.
Μείωση τιμών αντιτίμου κατά 15,50% δημοτικών θέσεων σταθμεύσεις για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Αυξήθηκε ωστόσο η κινητή περιουσία


Η βίλα Ζωγράφου,
η οποία ανακαινίστηκε εκ θεμελίων και δημιουργήθηκε ένας αξιοζήλευτος καλλιτεχνικός χώρος Ωδείου,  Ζωγραφικής, Κινηματογράφου, χορωδίας και θεάτρου.
Τα  9,5 στρέμματα περίβολο, διαμορφώθηκαν κατάλληλα ως χώρος αναψυχής για να τον επισκέπτονται οι δημότες του, ενώ σημαντικό είναι, ότι πλέον ανήκει κατά 50% στον δήμο Ζωγράφου επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο παράλληλα την μη ανοικοδόμηση του, είναι σήμερα Πνεύμονας των Καλλιτεχνικών δρώμενων, αλλά και Οξυγόνου για τον δήμο μας.    





Το Ιστορικό & Διατηρητέο κτίριο, κατασκευής του 1929, που στεγάστηκε το Θέατρο Έρευνας του Δημήτρη Ποταμίτη, ανήκει και αυτό πλέον ως πρόσφατο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ζωγράφου, ώστε να αποτελέσει τον Καλλιτεχνικό Φάρο του Δήμου μας.
Η ανακαίνιση του είναι είδη προγραμματισμένη και το κεφάλαιο ύψους 2.000.000 ευρώ είναι χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, η οποία έχει εγκριθεί και προχωράμε στην υλοποίηση του.    


✔  Λειτουργεί μόνιμη και σταθερή δημοτική συγκοινωνία, ενώ αγόρασε ο δήμος τρία (3 ) νέα σύγχρονα λεωφορεία 
  Αναβάθμιση του Δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δήμου με λαμπήρες τύπου led.
Διαμόρφωση Νέων πεζοδρομίων,  βελτίωση και δημιουργία Νέων προσβάσεων – ράμπες, ενώ αποξηλώθηκαν πλέον των 10 περιπτέρων για να δοθεί χώρος προς για τους πεζούς.
  Πολλοί δρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν εκ νέου.
✔ Δημιουργία Νέων πρασίνων χώρων και αναβάθμιση των υπαρχόντων με ανανέωση δενδροφύτευσης και καλλωπισμού, ενώ
✔  δημιουργήθηκαν και ανακαινίστηκαν παιδικές χαρές με σύγχρονα και ασφαλή υλικά για την ασφάλεια των παιδιών. 

✔  Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών καθώς και την επέκταση, συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων.  
  Στα σχολεία του δήμου ανακαινίστηκαν όλοι οι προαύλιοι και αθλητικοί χώροι τους με σύγχρονα υλικά για την  μείωση ατυχημάτων και τραυματισμών, καθώς επίσης οι τουαλέτες  με σκοπό την προστασία της υγιεινής των μαθητών, ενώ πολλά συνδέθηκαν για την θέρμανσή τους με φυσικό αέριο, ώστε το σύνολο της αναβάθμισης των παροχών τους να είναι προς όφελος των παιδιών μας.


  Πλήρη ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου, δεξαμενής και λεβητοστασίου, σύγχρονοι βατήρες και κλιματιστικά, αποδυτήρια, λουτρά και τουαλέτες.
 Το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο, ανακαινιστικέ εκ θεμελίων και μεταμορφώθηκε με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές σ’ ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ, και μετονομάστηκε σε  ¨Αντώνη Φώτση¨  τιμώντας τον Έλληνα και Ζωγραφιώτη,  Μπασκεμπολίστα!
  Το γήπεδο ποδοσφαίρου ¨Γρηγόριος Λαμπράκης¨ ανακαινίστηκε κι αυτό πλήρως, από τον χλοοτάπητα έως και τα αποδυτήρια.
  Επίσης το κλειστό γυμναστήριο  ¨Αρίων¨, ανακαινίστηκαν όλοι χώρου του, ώστε σήμερα να είναι ένας σύγχρονος πολυχώρος γυμναστηρίου, καθώς
   η ανακατασκευή χλοοτάπητα όλων των γηπέδων 5Χ5.


  Την απόκτηση τριών σύγχρονων και μικρών ευέλικτων απορριμματοφόρων, με σκοπό την εύκολη πρόσβαση των στενών δρόμων του δήμου μας.
✔  Την αγορά ενός τράκτορα για την μεταφορά των απορριμμάτων στο χυτήριο κι ενός σάρωθρου για τον καθαρισμό πλατειών κλ..
 Την λειτουργία σταθμού ανακύκλωσης διαφόρων υλών, όπως χαρτιού, πλαστικού, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κλ..
Δενδροφυτεύσεις και ανάπλαση πρασίνου στον Υμηττό, καθώς σχέδιο πυροπροστασίας.   

  Οι Κοινωνικές δομές είναι μια προτεραιότητα για τον δήμο Ζωγράφου, έχοντας κοινωνικό Φροντιστήριο, Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Ιατρείο και ανταλλαγής ρούχων, ενώ υπάρχει και λειτουργεί η Φροντίδα ηλικιωμένων κατ’ οίκον.
✔  Η δημιουργία και λειτουργία των ΤΟΜΥ είναι μια πραγματικότητα για τον δήμο μας.     

Αυτά πιστεύω πως είναι τα πιο σημαντικά έργα στον Δήμο Ζωγράφου, την Πόλη μας και συγχωρέστε με εάν έχω ξεχάσει κάτι !   
Ποιος δεν θα αισθανόταν υπερήφανος με τέτοιο έργο  και ποιος δεν θα ήθελε να συμβάλει σ’ αυτό το αποτέλεσμα ?
   
Τι έχετε να απαντήσετε στους Πολιτικά Αντιπάλους σας για πράγματα που δεν έχουν γίνει ;

Προσωπικά,  δεν πιστεύω ή δεν θεωρώ κανέναν αντίπαλο μου, γιατί πολύ απλά, αποφάσισα να κατέβω και να ζητήσω την ψήφο από τους συνδημότες και συνδημότισσες μου, θέλοντας να προσφέρω πρωτίστως στην Τοπική Κοινωνία  κι όχι για κάποιο προσωπικό μου όφελος.
Όποιος λοιπόν με θεωρεί έστω και Πολιτικά αντίπαλο του, αυτό δεν με αγγίζει μπροστά στην σφοδρή επιθυμία μου να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στην τοπική κοινωνία.
Εάν πάλι κι ο ίδιος θέλει να προσφέρει.. προς τι, η αντιπαλότητα ;
Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας,
όπως σας είπα, θεωρώ και είναι κατά γενική ομολογία η πορεία της σημερινής Διοικούσας Δημοτικής Αρχής επιτυχημένη, χωρίς να θέλω πω, ότι δεν υπάρχουν πράγματα που έγιναν είτε με χρονοκαθυστέρηση ή δεν υπάρχουν κι άλλα που θα πρέπει να γίνουν.
Με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αφοσίωση θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε πάντα προς το κοινό καλό !
Υπάρχουν είδη έργα που υλοποιούνται κι άλλα που έχουν μελετηθεί και πρόκειται να λάβουν σάρκα και οστά στην επόμενη 5ετία.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω στον αντιπολιτευτικό λόγο, αλλά δεν δέχομαι τον λαϊκισμό και την στείρα αντιπολίτευση, όταν δε αυτή γίνεται με Κομματικά κριτήρια κι όχι αντικειμενικά.  
Εμπιστεύομαι το προσωπικό μου κριτήριο και το κριτήριο της Τοπικής Κοινωνίας, αναγνωρίζοντας το μέχρι σήμερα έργο με θετικό πρόσημο και προχωράμε στην υλοποίηση του αύριο με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα για την Πόλη μας Ενωμένη !!!  

Πιστεύετε στις συνεργασίες και είστε Υπέρ ή Κατά της απλής αναλογικής  ;

Ναι πιστεύω στις συνεργασίες !
Όποιος πιστεύει στις συνεργασίες, δεν είναι δυνατόν να μην πιστεύει και στην απλή αναλογική.
Η απλή αναλογική βάζει σε θέση ευθύνης τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο, είτε αυτός είναι στην συμπολίτευση, είτε στην αντιπολίτευση.
Είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας και της σύνθεσης των απόψεων, υπό τον όρο να είναι δημιουργική και αποτελεσματική.  
Ο αντίλογος ή η διαφωνία πρέπει να έχει σοβαρά επιχειρήματα για να υπάρχει, άλλως παύει να υφίσταται ..
Έχει έρθει η ώρα που θα πρέπει να κατανοήσουμε την ύπαρξη κοινού στόχου  κι αυτός είναι το συμφέρον της πόλης μας και των κατοίκων της.
Προσωπικές ή Κομματικές εμπάθειες δεν εξυπηρετούν και δεν υπηρετούν το κοινό στόχο !
Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό απ΄ όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά και κυρίως όταν καταλαμβάνουν  θέσεις εξουσίας.

Αυτό είναι κι ένα χάρισμα που έχει και η σημερινή μας Δήμαρχος. Μπορεί να συνθέτει κι όχι να χωρίζει.

Ποια θα είναι η δική σας συνεισφορά, εάν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος  ; 

Η διαμόρφωση της Παιδείας και της Εκπαίδευσης της Τοπικής Κοινωνίας θεωρώ, ότι είναι υποχρέωση του δήμου κι αυτό επιτυγχάνεται με την συνεχή και στοχευμένη διαπαιδαγώγηση της σε πολλούς τομείς με διάφορες δράσεις, καθώς καθορίζει τον Πολιτισμικό της χαρακτήρα.
Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους στόχους που θα πρέπει να έχει κάθε δήμος για τους πολίτες του, εάν θέλουμε να είμαστε μια χώρα που παράγει Πολιτισμό !


Δράττομαι της ευκαιρίας, τώρα που ο Δήμος μας υλοποιεί πρόγραμμα αδέσποτων Ζώων συντροφιάς και σίτίσής τους να πω ότι,
μέσα σε αυτά τα χαρακτηριστικά εντάσσεται και η συμπεριφορά μας απέναντι στο Περιβάλλον και τα Ζώα.
Δεν είναι λίγα αυτά που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, με πλημμύρες και καταστροφικές πυρκαγιές, όσο και την αισχρή εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων, που δεν προάγει τον Πολιτισμό μας και την Πολιτισμική μας κληρονομιά.
Ως κοινωνία χρειαζόμαστε συνεχή εκπαίδευση για να αποκτήσουμε την ανάλογη Παιδεία που αρμόζει στο Περιβάλλον και τα Ζώα ! 
Η ευαισθησία μας δεν πρέπει να σταματά στο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στον άνθρωπο, αλλά να επεκτείνεται και στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος που ζούμε και αναπνέουμε, εάν πραγματικά αγαπάμε το ανθρώπινο είδος κι ας σταματήσουμε να ρίχνουμε το βάρος των ευθυνών μόνο στην Πολιτεία ! 
Θα πρέπει κι εμείς να αναλάβουμε το μέρος των ευθυνών, τουλάχιστον που μας αναλογεί. 
Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε δεύτερο χρόνο μετά την εκλογή μου και είναι απόφαση της Δημάρχου.

Αγαπητή κ. Ελένη Λάζαρη, κλείνοντας αυτή την συνέντευξη εδώ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, να σας ευχηθώ καλή επιτυχία τόσο προσωπική, όσο και στην παράταξή σας, ανανεώνοντας την συνάντηση μας όποτε εσείς χρειαστείτε ή κριθεί σκόπιμο να επικοινωνήσετε απόψεις, θέσεις, αντιδράσεις.         

Θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου, κ. Αντώνη Λουκόπουλε να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη και το ευχάριστο κλίμα συνεργασίας που είχαμε και θα έχουμε στο μέλλον, καθώς και 
την στήριξη των στελεχών του Κινήματος Ιδεών & Πράξης ¨ΠΡΑΤΤΩ¨ και τον Πρόεδρο του Νίκο Κοτζιά !




Δημοφιλή Άρθρα