Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ο Πόλεμος του Τάφου εν καιρώ Πανδημίας ¨Κοροναϊού¨

Καταγγελίες εργαζομένων έρχονται προς την ReplayNews για ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν για την περιποίηση Τάφων σε Νεκροταφεία εντός της Αττικής !


Πιο Συγκεκριμένα,
Στο 3ο Νεκροταφείο Αθηνών – στην Νίκαια, υπάρχουν τρις ή τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν την φροντίδα και την περιποίηση των τάφων – άναμμα καντηλιών, πλύσιμο τάφων, πότισμα λουλουδιών κλ..
Οι εργαζόμενοι αυτών των εταιρειών ανέρχονται σε αριθμό των 60 έως 80 ατόμων  – που ασχολούνται με τις πάρα πάνω εργασίες !

Έρχονται καθημερινά σε επαφή με ταφές και εκταφές, με χώματα των τάφων και πλήθος συγγενών των θανόντων !

Τα μέτρα Ατομικής Προστασίας, όπως καταγγέλλουν είναι πενιχρά έως ανύπαρκτα  – Γάντια, Μάσκες, Στολές, Αντισηπτικά ή Απολυμαντικά προϊόντα, όπως οινόπνευμα κλ..

Κάποιοι  εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες  – που κανείς δεν γνωρίζει εάν είναι ύποπτα κρούσματα και φορείς  της Πανδημίας ¨Κοροναϊού¨ !

Με τις περιγραφόμενες συνθήκες που εργάζονται – αποτελούν μια ΒΟΜΒΑ Ανεξέλεγκτης Μετάδοσης της Πανδημίας – μεταφέροντας στις οικογένειές τους και στην κοινωνία – ενδεχομένως τον Θανατηφόρο ΙΟ !!!

Το ερώτημα που γεννάται είναι,
γιατί αυτές οι επιχειρήσεις ΠΑΡΑΜΈΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ – όταν ορθώς έχει αναστείλει το σύνολο των εμπορικών και παροχής υπηρεσίας επιχειρήσεων της χώρα μας, την λειτουργία των εργασιών ?

Αναφέρω ενδεικτικά, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης – Κομμωτήρια κλ.. πολλή μικρότερης επικινδυνότητας μετάδοσης της Πανδημίας και παραμένουν οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις ανοικτές ? ? ?

Επιχειρήσεις που για να λειτουργήσουν είναι υποχρεωμένες να έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους συγγενείς των θανόντων για να πάρουν την φροντίδα των τάφων..

Η επικοινωνία αυτή, όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να γίνει κρατώντας τα μέτρα προφύλαξης, όπως ορίζονται από τον Δ.Ο.Υ. , των δύο τουλάχιστον μέτρων κλ..  

Οι εργοδότες πιέζουν όπως είναι φυσικό, τους εργαζόμενους προς αυτή την κατεύθυνση για το καλύτερο αποτέλεσμα των συμφερόντων τους και οι εργαζόμενοι είναι ανήμποροι να αντιδράσουν – υπό την απειλή απόλυσης !!!

Εργαζόμενοι και Εργοδότες περιμένουν την παρέμβαση  από την πολιτεία !
Οι μεν πρώτοι για την προστασία τους και οι δεύτεροι για να αναστείλουν τις εργασίες τους..  

Θεωρείται λοιπόν επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθούν κι αυτές οι επιχειρήσεις στο Στρατηγικό Σχεδιασμό της Κυβέρνησης και Υποχρεωτικό κλείσιμο (με ανασταλτικό χαρακτήρα) των επιχειρήσεων τους – ώστε να μην μπαίνουν σε κίνδυνο, ούτε οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ούτε το Κοινωνικό Σύνολο, αλλά και να μην διαταραχθεί η σχέση των εργαζομένων με τους εργοδότες τουςυπό την απειλή της απόλυσης  τους !!! 

Φυσικό και επόμενο είναι να μην συμβαίνει αυτό το φαινόμενο μόνο στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών, στην περιοχή της Νίκαιας Αττικής, αλλά και στα υπόλοιπα Νεκροταφεία της Χώρας ! Όμως μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα Κοιμητήρια των Βαλκανίων !

Σημειώνουμε δε, ότι οι παροχές αυτές δεν επηρεάζουν και δεν εξυπηρετούν τις ταφές ή εκταφές των νεκρών !    

Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω, την πληροφορία 
της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με την γραμματεία του Δημάρχου Αθηνών, κ. Μπακογιάννη – την γραμματεία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου και – την γραμματεία της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και να σημειώσω, ότι με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και θέληση με ενημέρωσαν, ότι θα κινηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση και θα με ενημερώσουν εκ νέου !!!   

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος  

Δημοφιλή Άρθρα